Αθλητισμός|30.11.2019 20:44

Super League 1: Αφεντικό η ΑΕΛ στο θεσσαλικό ντέρμπι με ηγέτη τον Ντάουντα

Newsroom

Το θεσσαλικό ντέρμπι, το πρώτο μετά από οκτώ χρόνια, εννέα μήνες και 18 μέρες (όπως κατέγραψε η Super League) είχε χρώμα βυσσινί! 

Η ΑΕΛ  κατάφερε με ανατροπή να επικρατήσει 2-1 του Βόλου στην AEL FC Arena και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης με το γκολ του Ντάουντα στο 84', που ήρθε από τον πάγκο κι έκανε τη διαφορά. Ο επιθετικός της ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος των φιλοξενουμένων και σκόραρε εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, καθώς η ομάδα του κυνηγάει το στόχο της πρώτης εξάδας. Ο ίδιος είχε κάνει το ίδιο και με τον ΟΦΗ, όταν είχε υπογράψει τη νίκη με ανατροπή (3-2)

Η ομάδα της Λάρισας, που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά το γκολ του Αργεντινού Τόρες στο 38', ισοφάρισε σε 1-1 στο 57' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φατιόν.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του, την έβγαλε μαζικά στην επίθεση και με ηγέτη τον Ντάουντα, ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Η ΑΕΛ είχε και δύο δοκάρια στο παιχνίδι, στο 8' με τον Φατιόν και στο 45' με τον Καρανίκα, όμως στο πρώτο ημίχρονο ο Βόλος ήταν πιο ουσιαστικός. 

«Αυτό το λάθος που κάναμε στο δεύτερο γκολ της ΑΕΛ, γίνεται μόνο σε αγώνες... Κ7», σχολίασε απογοητευμένος ο τεχνικός του Βόλου Χουάν Φεράντο. 

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (77' Μπούστος), Ζίζιτς (46' Ασούμπρε), Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε, Μπράλιτς, Νούνιτς (67' Ντάουντα), Φατιόν, Στάνκοβιτς.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Χ. Φεράντο): Μελίσσας, Δημόπουλος, Τσίκα, Φεράρι, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Μαξ Αουγκούστο (88' Ατιγιάτ), Ζοάο Φερνάντο (70' Μυστακίδης), Τόρες, Μουνίθ, Μάντζης (79' Λύρατζης).

ΑΕΛSuperLeague1Βόλος ΝΠΣποδόσφαιροSuperLeague