Αθλητισμός|01.12.2019 22:17

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Παρέμειναν συγκάτοικοι στην κορυφή, ισοπαλία στο ντέρμπι

Newsroom

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με έντονη δράση και σασπένς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) παραμένοντας συγκάτοικοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος μέχρι το 60' και προηγήθηκε με τον Ινγκασον, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία στο τελευταίο μισάωρο σκοράροντας με πέναλτι του Βαλμπουενά, νικητής όμως δεν υπήρξε. Και οι δυο τους συνεχίζουν αήττητοι έπειτα από 12 αγωνιστικές τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου που φαίνεται ότι θα διαρκέσει μέχρις εσχάτων...

Ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε στο ξεκίνημα του ματς ούτε από την... υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που προσπάθησαν να επιτεθούν στην αποστολή, ούτε κι απ' την εν γένει εχθρική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλλον συνέβη το αντίθετο καθώς οι παίκτες του Φερέιρα μπήκαν στο γήπεδο με αποφασιστικότητα, πάθος και μάτι που γυαλίζει.

Παράλληλα, όμως είχαν και ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πλάνο το οποίο εφάρμοσαν πιστά εντός του αγωνιστικού χώρου. Είναι ενδεικτικό ότι ο Δικέφαλος άγγιξε το τέλειο αμυντικά καθώς περιόρισε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος σε τέσσερις τελικές προσπάθειες, όλες εκτός εστίας, και ουδεμία απειλητική για την εστία του Ζίβκοβιτς.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις του αλλά και στις στατικές φάσεις, απ' όπου βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 29' ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Ζοζέ Σα ξεγελάστηκε από την κίνηση του Ινγκασον να πάρει την κεφαλιά, και απέκρουσε ασταθώς. Και ο Ισλανδός στόπερ με δεύτερη προσπάθεια και κοντινό πλασέ «έγραψε» το 0-1.

Οι «ερυθρόλευκοι»... πάγωσαν κι έβγαλαν ιδιαίτερο εκνευρισμό στο παιχνίδι τους μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του άλλαξε άρον άρον στο 40' τον Μασούρα με τον Σουντανί. Το ημίχρονο όμως έκλεισε στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημά του ήταν μια απ' τα ίδια με το πρώτο καθώς ο Ολυμπιακός είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας δίχως όμως να απειλήσει ουσιαστικά. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν στο 60' έπειτα από σουτ του Μίσιτς, ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο,τι δεν μπόρεσε πάντως ο Ολυμπιακός να το κάνει σε κανονική ροή αγώνα, το πέτυχε με πέναλτι. Στο 63' ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Ποντένσε και ο Βαλμπουενά ευστόχησε από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας (1-1).

Οι Πειραιώτες για πρώτη φορά πήραν τα ηνία στο παιχνίδι καθώς ο ΠΑΟΚ έμοιαζε επηρεασμένος από την ισοφάριση. Μάλιστα η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 στο 79' αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκιλιέρμε.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον νεοεισελθόντα Πέλκα στο 84' όμως ο Σα απέκρουσε σταθερά το πλασέ του διεθνούς χαφ. Ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά στο σουτ του Γκερέρο στο 87' και κάπου εκεί το ματς τελείωσε δίχως νικητή.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, πέρα από το γεγονός ότι πέρασε αλώβητος από την έδρα του μεγάλου αντιπάλου του, διεύρυνε και το άκρως εντυπωσιακό αήττητο σερί που έχει με 47 σερί ματς δίχως ήττα!

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (60' Καμαρά), Γκιλιέρμε, Μασούρας (40' Σουντανί), Βαλμπουενά (66' Γκερέρο). Ποντένσε, Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ινγκασον, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (66' Μαουρίσιο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (81' Πέλκας), Σφιντέρσκι (67' Ακπομ).

ΠΑΟΚSuperLeagueποδόσφαιροΟλυμπιακός