Αθλητισμός|30.11.2018 10:53

Η ιδιαίτερη πρωτιά που κυνηγάει απόψε η Εθνική μπάσκετ

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Τέσσερις στροφές πριν το τέλος των Προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ, η Εθνική Ελλάδας έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της για τα γήπεδα της Κίνας, αλλά δεν έχει στερηθεί κινήτρων.

Ο σημερινός (7μ.μ. ΕΡΤ2) εντός έδρας αγώνας με την Γερμανία στην Πάτρα απέκτησε μορφή ενός ιδιαίτερου... τελικού, ελέω της χθεσινοβραδινής νίκης της Ιταλίας επί της Λιθουανίας. Μπορεί εκείνο το ματς να ήταν για άλλο όμιλο, άρα και φαινομενικά τελείως αδιάφορο, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Η Λιθουανία, μαζί με την Ελλάδα και την Γερμανία ήταν οι τρεις ομάδες που μετά από τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές είχαν μόνο νίκες. Η Ιταλία την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα, άρα ο νικητής του σημερινού αγώνα θα έχει την, περισσότερο τιμητική, αποκλειστικότητα του μοναδικού αήττητου σε όλη την Ευρώπη μετά την συμπλήρωση των 9/12 της μακράς προκριματικής διαδικασίας.

Μακράς και επώδυνης για παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να ήταν η πρώτη χρονικά που εξασφάλισε την πρόκρισή της και να έκανε να φαίνονται απλά τα πράγματα, ξεπερνώντας τις απουσίες σημαντικών στελεχών ομάδων της Euroleague και δείχνοντας το βάθος που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ, όμως πολλοί άλλοι έχασαν το τρένο ή δύσκολα θα το προλάβουν.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία αποκλείστηκε και μαθηματικά από το Παγκόσμιο, η Κροατία δεν κρατάει την τύχη της στα χέρια της, η Ρωσία πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, η Ισπανία και η Τουρκία ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί μαθηματικά.

εθνική Ελλάδας