Αθλητισμός|05.12.2019 22:00

Κύπελλο Ελλάδος: Στα πέναλτι ο Βόλος, στο «ρελαντί» ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Με πρόκριση τριών ομάδων της Super League 1 έπεσε η αυλαία της 5ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, από την οποία προέκυψαν οι 11 ομάδες, που μαζί με τους 5 πρώτους της περσινής βαθμολογίας του πρωταθλήματος, συνθέτουν το παζλ της φάσης των «16».

Λαμία – Αιολικός 3-0

Με παρακαταθήκη τη νίκη της με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, η Λαμία πέτυχε δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ επί του Αιολικού, στο δρόμο για την πρόκριση. Στο 13' ο Βλαχομήτρος άνοιξε το σκορ, και ο Βασιλόγιαννης πρόσθεσε άλα δυο τέρματα, στο 16' και στο 69'.

ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Τζανετόπουλος, Σάλιακας, Μπάχανακ, Ράμος (52′ Μπουλούλης), Αλ. Καραγιάννης (60′ Χρ. Καραγιάννης), Ανάκογλου, Βλαχομήτρος.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Αντωνάκας, Καλαφάτης, Μπάρκας (69′ Λαζαρίδης), Σεκού, Τσομπανέλλης, Κατσίκης (74′ Σπόλιαριτς), Καλόμπο, Αλαγιάννης (60′ Κόρνεφ), Παλαμουτσής, Καλαμπόκας.

ΝΠΣ Βόλος - Πανσερραϊκός 4-2 πεν. (1-1παρ.)

Στο Βόλο, και στη ρεβάνς του 1-1 ανάμεσα σε ΝΠΣ και Πανσερραϊκό, οι φιλοξενούμενοι, με εύστοχο πέναλτι του Κόντζι στις καθυστερήσεις (93'), έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση (οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 37' με τον Μάντζη). Από το 101'  ο Πανσερραϊκός είχε παίκτη παραπάνω, χωρίς να καταφέρει να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα και να κάνει την έκπληξη έναντι του τοπικού ΝΠΣ. Στη διαδικασία των πέναλτι, όπου και οδηγήθηκε η αναμέτρηση, ο γκολκίπερ του Βόλου, Γκαραβέλης, είχε δυο αποκρούσεις στο δρόμο για το τελικό 4-2 υπέρ της ομάδας του. Αναλυτικά, οι εκτελέσεις πέναλτι:

Τσοκάνης, 1-0

Τριανταφύλλου, 1-1

Τσίκα, 2-1

Κόντσι, απέκρουσε ο Γκαραβέλης

Τσαούσης, άουτ

Κασμερίδης, 2-2

Τόρρες, 3-2

Πολύζου, απέκρουσε ο Γκαραβέλης

Λύρατζης, 4-2.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Τσίκα, Διαμαντής, Τσαούσης, Μαξ, Μπαλογιάννης (92’ Τόρρες), Ατιγιάτ (69’ Κορέλας), Μυστακίδης (46’ Κυζιρίδης), Μουνίθ (59’ Τσοκάνης),  Μάντζης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Τεντζέρης, Ζέρης, Κασμερίδης, Γιανναράκης, Αποστολόπουλος, Πολύζος, Ψάλτης (117’ Τριανταφύλλου), Κόντσι, Μασκανάκης (55’ Ντιαλό), Ομπόσου (69’ Παπαβασιλείου), Γεωργιάδης (77’ Μπάρδας).

Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 2-0

Έχοντας πάρει σκορ πρόκρισης από την πρώτη αναμέτρηση (νίκη με 3-1) ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με «πειραματική» 11άδα στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή, καθώς ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε συνολικά 11 Ελληνες. Στο 52' ο Κολοβός άνοιξε το σκορ, και στο 71' Καμπετσής έκανε το τελικό 2-0. 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος (38᾽ Αλεξανδρόπουλος), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης, Αποστολάκης, Κουρμπέλης, Νούνες, Κολοβός, Σερπέζης (63᾽Φάουστο), Μπεκ (63᾽Βαγιαννίδης), Καμπετσής.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Μαυριάς (72᾽Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος (69᾽ Μωραϊτης), Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Τσελεπίδης (60᾽ Κολ).

* Στη κλήρωση για τη φάση των 16, οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε γκρουπ ισχυρών και ανίσχυρων. Η κλήρωση θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες και οι αγώνες θα είναι διπλοί. Στις 7/8/9 Ιανουαρίου 2020  θα γίνουν οι πρώτες αναμετρήσεις και μία εβδομάδα αργότερα θα γίνουν οι ρεβάνς:

ΙΣΧΥΡΟΙ

ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός

ΑΕΚ

Ατρόμητος

Αρης 

Πανιώνιος

Λαμία

Παναθηναϊκός 

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Παναιτωλικός

Αστέρας Τρίπολης

Ξάνθη

ΟΦΗ 

Βόλος

ΠΑΣ Γιάννινα

Τρίκαλα

Καλαμάτα

Κύπελλο ΕλλάδοςΛαμία ΠΑΕΠαναθηναϊκόςΒόλος ΝΠΣ