Αθλητισμός|08.12.2019 17:07

Ασταμάτητη η Λαμία: Νίκησε και τον ΟΦΗ και βλέπει πλέι οφ

Newsroom

Λες και πάτησε ένα... μαγικό κουμπί, η Λαμία από τη στιγμή που μπήκε ο Νοέμβριος μεταμορφώθηκε αγωνιστικά. Η ομάδα της Φθιώτιδας λίγο μετά την πρόσληψη του Ακη Μάντζιου έγινε ανίκητη καθώς από τις οχτώ (πρώτες) συνεχόμενες αγωνιστικές δίχως νίκη, πέρασε στις πέντε σερί δίχως ήττα!

Τούτη τη φορά, μετά τις νίκες με Βόλο, ΑΕΛ, Ξάνθη και την ισοπαλία με Αρη, η Λαμία νίκησε 2-1 και τον εξαιρετικό ΟΦΗ. Και το έκανε με ανατροπή καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-0. Μάλιστα, από εκεί που βρισκόταν σε τροχιά... υποβιβασμού πλέον έχει μπει σε τροχιά πλέι οφ.

Πάντως για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ το VAR έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς σε πραγματικό χρόνο η διαιτητική ομάδα έκανε σοβαρά λάθη.

Αρχικά, στο 10', ο Μάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Γκορτσίλας είδε τη φάση στο μόνιτορ, διαπίστωσε ότι ο επιθετικός του ΟΦΗ δεν ήταν εκτεθειμένος και δεδομένου ότι ο Θεοδωρόπουλος τον βρήκε με τα πόδια καταλόγισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναμπί, ο οποίος ήταν εύστοχος. Ωστόσο ο άσος του ΟΦΗ υπέστη θλάση την ώρα της εκτέλεσης (!) και αντικαταστάθηκε.

Στο 42' ο Βασιλόγιαννης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κοροβέση αλλά ο διαιτητής έδωσε άουτ. Και πάλι όμως ενημερώθηκε από το VAR για ενδεχόμενη παράβαση κάτι που διαπίστωσε όταν έσπευσε εκ νέου στην οθόνη για να δει τη φάση.

Τρία λεπτά αργότερα, όταν τελικά εκτελέστηκε το πέναλτι, ο Τουράμ ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας 1-1 για τη Λαμία, που μέχρι τότε είχε απειλήσει ελάχιστα.

Εκτοτε η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τους γηπεδούχους να γίνονται πολύ πιο απειλητικοί. Και στο 59' η Λαμία ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή σκοράροντας με τον Δημούτσο, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση των αμυντικών του ΟΦΗ.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Ρόμανιτς (83' Ρόμανιτς), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Τουράμ, Ντελ Πίνο Τιρόνε (37' Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (90' Σάλιακας).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν (66' Κουτρουμπής), Κοροβέσης (79' Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Τσιλιανίδης, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μάνος, Ναμπί (13' Στάικος), Σεμέντο.

Λαμία ΠΑΕSuperLeagueΟΦΗποδόσφαιρο