Αθλητισμός|30.11.2018 19:25

«Επίμονοι Θεσσαλονικείς» οι Τριγκώνης και Πασχαλίδης

Θοδωρής Φελάνης

Μια ιδιαίτερη τιμή επιφύλαξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στους παγκόσμιους πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΕΣΗΕΜΘ  το Μορφωτικό Ίδρυμα συμπεριέλαβε τους δυο πρωταθλητές μας στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς», τίτλος που απονέμεται  σε προσωπικότητες που με το έργο τους κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο νεότερο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης και του Μορφωτικού Ιδρύματός της, Νίκος Καρράς,  εξήρε την προσφορά του Κώστα Τριγκώνη και του Ιορδάνη Πασχαλίδη στον αθλητισμό και αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος στην ομόφωνη απόφαση να τιμηθούν ως «Επίμονοι  Θεσσαλονικείς».

Ο Ιορδάνης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να μεταφέρουν στα νεότερα παιδιά όσες εμπειρίες έχουν αποκομίσει στη  πολυετή πορεία τους στην  ιστιοπλοΐα «έτσι ώστε να μας ξεπεράσουν»,  όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Κώστας Τριγκώνης σε μια χειμαρρώδη ομιλία μίλησε για τη Θεσσαλονίκη μέσα από τα δικά του μάτια, για τους ανθρώπους της, για τις παθογένειες της πόλης αλλά και για την ομορφιά της και το βλέμμα της προς τη θάλασσα, που τον μάγεψε, όπως είπε, από την ηλικία των τριών ετών», ανέφερε μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου της ΕΣΗΕΜΘ.

Κώστας ΤριγκώνηςεκδήλωσηΜορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – ΘράκηςΙορδάνης Πασχαλίδης