Αθλητισμός|10.12.2019 09:46

Champions League: Αγώνες «φωτιά» για την πρόκριση, τα ρέστα της η Λίβερπουλ στην Αυστρία

Newsroom

Η ώρα της κρίσης έφτασε στους ομίλους του Champions League, καθώς πραγματοποιείται η τελευταία αγωνιστική, ενώ εκκρεμούν ακόμη 8 εισιτήρια για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Ως τώρα έχουν καταφέρει να εξασφαλίσει πρόωρα μία θέση στην επόμενη φάση οι: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί, Λειψία, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ. Μάλιστα οι πέντε πρώτες ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει και την πρωτιά στον όμιλό τους. Την ίδια στιγμή έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά οι Μπενφίκα, Κλαμπ Μπριζ, Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός, Γαλατάσαραϊ, Γκενκ, Λιλ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Σλάβια Πράγας.

Το ενδιαφέρον σήμερα (10/12) είναι τεράστιο. Αρχικά στον 5ο όμιλο, που αρχίζει και νωρίτερα (19.55), η κάτοχος του τροπαίου Λίβερπουλ δοκιμάζεται στην έδρα της Ζάλτσμπουργκ και θα πρέπει να μην ηττηθεί, εκτός κι αν χάσει η Νάπολι στην έδρα της από την αδιάφορη Γκενκ. Η Ζάλτσμπουργκ προκρίνεται αν κερδίσει τη Λίβερπουλ, ενώ η Νάπολι που αντιμετωπίζει τεράστια εσωτερικά προβλήματα θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να αποκλειστεί.

Στον 6ο όμιλο, ένα εισιτήριο διεκδικούν Ίντερ και Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί έχουν πιο εύκολο έργο καθώς φιλοξενούν τη Σλάβια Πράγας, ενώ η ομάδα του Μιλάνου υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, που ταξίδεψε χωρίς Μέσι και πολλούς βασικούς, όμως με νίκη παίρνει το εισιτήριο.

Στον 7ο όμιλο η πρόκριση κρίνεται ανάμεσα σε Ζενίτ και Λιόν, ενώ στον 8ο όμιλο θα γίνει σπουδαία μάχη, καθώς δεν έχει προκριθεί ακόμη καμία ομάδα. Αγιαξ, Βαλένθια και Τσέλσι μάχονται για τα δύο εισιτήρια. 

Το πρόγραμμα

5ος Όμιλος
Νάπολι-Γκενκ 19.55
Ζάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ 19.55

Βαθμολογία
Λίβερπουλ 10
Νάπολι 9
Ζάλτσμπουργκ 7
Γκενκ 1

6ος Όμιλος
Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας 22.00
Ίντερ-Μπαρτσελόνα 22.00

Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 11
Ίντερ 7
Ντόρτμουντ 7
Σλάβια 2

7ος Όμιλος
Μπενφίκα-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 22.00
Λιόν-Λειψία 22.00

Βαθμολογία
Λειψία 10
Ζενίτ 7
Λιόν 7
Μπενφίκα 4

8ος Όμιλος
Άγιαξ-Βαλένθια 22.00
Τσέλσι-Λιλ 22.00

Βαθμολογία
Άγιαξ 10
Βαλένθια 8
Τσέλσι 8
Λιλ 1

Champions LeagueΙντερΜπορούσια ΝτόρτμουντποδόσφαιροΜπαρτσελόναΛίβερπουλΑγιαξΝάπολιΤσέλσι