Αθλητισμός|10.12.2019 17:05

Καρέρα: «Θέλω παίκτες-πολεμιστές στην ΑΕΚ, να παίζουν με την ψυχή τους»

Newsroom

Μια ΑΕΚ μαχητική, με έντονη προσωπικότητα έτοιμη να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες θέλει ο νέος της προπονητής Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός στην διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του από την «Ένωση» αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του όπως και στους στόχους της ΑΕΚ.

Ο Καρέρα σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση που του έγινε είπε: «Δέχθηκα αυτή την πρόκληση μετά τη συζήτηση που είχα με τον Ίλια Ίβιτς Κατάλαβα ότι η ομάδα θέλει να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει. Εγώ πάντα έπαιζα για να κερδίζω και αυτή είναι η δική μου νοοτροπία.

Ήμασταν σε πλήρη αρμονία με τον Ίλια όταν μιλήσαμε και είχαμε κοινή φιλοσοφία στον τρόπο που θα περάσουμε αυτό στους παίκτες. Υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε μέσα από τη σκληρή δουλειά. Πρέπει να περάσουμε μια θετική νοοτροπία στους παίκτες. Η ομάδα πρέπει να αισθάνεται ότι είναι μια οικογένεια. Οι παίκτες να αισθάνονται ότι παίζουν και για τους συμπαίκτες τους και όλοι τους να έχουν θέληση για τη νίκη. Πρέπει να υπάρχει αυτοπεποίθηση ότι θα κρατάμε το μηδέν πίσω. Πρέπει να έχουμε μια ομάδα κυρίαρχη και θα κάνει αυτή το παιχνίδι. Θέλουμε μια επιθετική ομάδα με προσωπικότητα και χωρίς φόβο. Κάθε παιχνίδι για εμάς θα είναι τελικός».

Για το στυλ παιχνιδιού που του αρέσει είπε: «Εμένα μου αρέσει η ομάδα μου να μπορεί να παίξει με διαφορετικούς τρόπους. Θέλω από τους παίκτες μου να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και ρόλους. Θέλω μια ομάδα χαμαιλέοντα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θέλω οι παίκτες μου να αλλάζουν σύστημα ακόμα και χωρίς αλλαγή παίκτη από τον πάγκο. Στόχος μου είναι να πάρω το μέγιστο από κάθε παίκτη. Να πάρω το 300% από την ομάδα. Ο προπονητής πρέπει να κάνει τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση και να αναδείξει τον παίκτη».

Μάσιμο ΚαρέραΑΕΚSuperLeague1ποδόσφαιρο