Αθλητισμός|10.12.2019 22:24

Champions League: Νίκη πρωτιάς για τη Λίβερπουλ, την ακολούθησε η Νάπολι

Newsroom

Λίβερπουλ και Νάπολι επικράτησαν των Zάλτζμπουργκ και Γκενκ αντίστοιχα, σφραγίζοντας τα εισιτήρια της πρόκρισης στους «16» του Champions League από τον 5ο όμιλο, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Στην Αυστρία, Zάλτζμπουργκ και Λίβερπουλ επιδόθηκαν σε μια αναμέτρηση με φάσεις εκατέρωθεν, με τους Αυστριακούς να ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα «πετούσαν» εκτός διοργάνωσης του πρωταθλητές Ευρώπης. Η εμπειρία της Λίβερπουλ «μίλησε» στο δρόμο για το τελικό 0-2. Στις αρχές του δευτέρου μέρους, οι «κόκκινοι», με γκολ των Κεϊτά και Σαλάχ μέσα σε διάστημα δυο λεπτών, «καθάρισαν» το παιχνίδι και «καπάρωσαν» και την πρωτιά στον όμιλο.

Στην Ιταλία, η Νάπολι ήταν το φαβορί απέναντι στην ουραγό του ομίλου Γκενκ, και το απέδειξε και στον αγωνιστικό χώρο καθώς επικράτησε εύκολα με σκορ 4-0. Ο Αρκάντιους Μίλικ έκανε χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντρίες Μέρτενς να σκοράρει στο δεύτερο μέρος. Οι Βέλγοι χρησιμοποίησαν κάτω από τα δοκάρια τον Μάρτεν Βάντερβουρντ, που έγινε ο νεαρότερος γκολκίπερ που παίρνει μέρος σε αναμέτρηση Champions League, καθώς δεν έχει κλείσει καν τα 18 χρόνια, όντας 17 χρόνων και 287 ημερών.

5ος Όμιλος

Νάπολι-Γκενκ 4-0

(3', 26' 38' πεν. Μίλικ, 75' πεν. Μέρτενς)

Ζάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ 0-2

(58' Κεϊτά, 59' Σαλάχ)

Βαθμολογία

Λίβερπουλ 13
Νάπολι 12
Ζάλτσμπουργκ 7
Γκενκ 1

ΝάπολιΛίβερπουλChampions League