Αθλητισμός|11.12.2019 09:45

Champions League: Η Βαλένθια πέταξε εκτός τον Αγιαξ, πρόκριση στο νήμα για Ντόρτμουντ, Λιόν

Newsroom

Σε μια βραδιά στην οποία τα εισιτήρια για τους «16» του Champions League άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάτοχο,η Βαλένθια έκανε την έκπληξη της βραδιάς, καθώς επικράτησε στο Άμστερνταμ και πέταξε εκτός διοργάνωσης τον Άγιαξ. Η Ντόρτμουντ, με τη βοήθεια της Μπαρτσελόνα, πήρε την πρόκριση ακολουθώντας τους Καταλανούς που νίκησαν την Ιντερ, ενώ στον όμιλο που και οι τέσσερις ομάδες είχαν ελπίδες πρόκρισης, Λειψία και Λιόν πήραν τα εισιτήρια.

Στον 6ο όμιλο, η Ντόρτμουντ ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα από την Ίντερ. Οι Γερμανοί νίκησαν την Σλάβια Πράγας (2-1), που πούλησε πολύ ακριβά το τομάρι της, ενώ οι Ιταλοί έχασαν σωρεία ευκαιριών και η Μπαρτσελόνα τους τιμώρησε στο φινάλε, με τον Φατί να σκοράρει και να γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ στην διοργάνωση, «σπάζοντας» το ρεκόρ του Πίτερ Οφορίκουε, του Ολυμπιακού!

Στον 7ο όμιλο, η Λιόν βρέθηκε από την «κόλαση» του 0-2 και την τέταρτη θέση, στον «παράδεισο» του 2-2 και τη δεύτερη θέση, με την Μπενφίκα να συνεχίζει στο Europa League, στέλνοντας τη Ζενίτ, από την πρόκριση στη διάρκεια του ματς, εκτός Ευρώπης στο φινάλε,

Στον 8ο όμιλο, στον Άγιαξ έφτανε και η ισοπαλία απέναντι στην Βαλένθια, η οποία προηγήθηκε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και άντεξε μέχρι το φινάλε, με τους Ολλανδούς να παθαίνουν για δεύτερη φορά μεγάλο «κάζο» μέσα στην έδρα τους, μετά τον αποκλεισμό από την Τότεναμ, στα ημιτελικά της περσινής σεζόν. Η Τσέλσι, την ίδια ώρα, έκανε τη δουλειά της απέναντι στη Λιλ και ακολούθησε τη Βαλένθια που τερμάτισε και πρώτη στον όμιλο.

6ος Όμιλος

Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας 2-1
(10' Σάντσο, 61΄Μπραντ / 43' Σούτσεκ)

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-2
(44' Λουκάκου/23' Πέρεζ, 86' Φατί )

Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 14
Ντόρτμουντ 10
Ίντερ 7
Σλάβια 2

7ος Όμιλος

Μπενφίκα-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 3-0
(47' Σέρβι, 55' πεν. Πίζι, 79' αυτ. Αζμούν)

Λιόν-Λειψία 2-2
(50' Αουάρ, 82' Μέμφις/9' πεν. Φόσμπεργκ, 33' πεν. Βέρνερ)

Βαθμολογία
Λειψία 11
Λιόν 8
Μπενφίκα 7
Ζενίτ 7

8ος Όμιλος

Άγιαξ-Βαλένθια 0-1
(24' Ροντρίγκο)

Τσέλσι-Λιλ 2-1
(19' Άμπραχαμ, 35' Ασπιλικουέτα/78' Ρεμί)

Βαθμολογία
Βαλένθια 11
Τσέλσι 11
Άγιαξ 10
Λιλ 1

ΜπαρτσελόναΑγιαξΜπορούσια ΝτόρτμουντChampions LeagueΒαλένθιαΙντερΤσέλσι