Αθλητισμός|12.12.2019 00:19

Ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League με ανέλπιστο δώρο στο φινάλε!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε περισσότερες από 25 τελικές προσπάθειες απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πέτυχε όμως το γκολ της νίκης, που επιζητούσε με τόση μανία και μεθοδικότητα από το πρώτο λεπτό, χάρη σε ένα δώρο της σερβικής ομάδας.

Ο Ζάντερ, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή, αντί να απομακρύνει με κεφαλιά χρησιμοποίησε το χέρι του εντός περιοχής και ο Ελ Αραμπί δεν έχασε την ευκαιρία να χριστεί «χρυσός» σκόρερ και να γράψει το 1-0 που έστειλε τον Ολυμπιακό στη φάση των «32» του Europa League και τον Αστέρα... πίσω στη Σερβία.

Εν τέλει, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον αντικειμενικό στόχο της παραμονής στα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς εξαρχής η Μπάγερν Μονάχου και η Τότεναμ που κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στον όμιλο ήταν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έκλεισαν με θετικό πρόσημο την παρουσία τους στους ομίλους και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας (16/12)...

Χαμένες ευκαιρίες

Στο ξεκίνημα του ματς πάντως ο Αστέρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό χάνοντας ευκαιρία για να σκοράρει μόλις στο 5' με τον Βουκάνοβιτς. Κι οι «ερυθρόλευκοι» αφού γλίτωσαν την... ψυχρολουσία, ανέκτησαν τον έλεγχο του ματς δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν με τον Μασούρα στο 6', με τον Γκιλιέρμε στο 19', με τον Καμαρά στο 26', με τον Ποντένσε και τον Ελαμπντελαουί στο 32', με τον Ελ Αραμπί στο 34'.

Δοκάρι το πέναλτι

Ωστόσο, η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στη σερβική ομάδα να αντεπιτεθεί και να απειλήσει στο τελευταίο πεντάλεπτο του α' ημιχρόνου. Μάλιστα σε κόντρα-επίθεση στο 42', ο Μάριν ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Γκιλιέρμε, αλλά ο Τομανέ αστόχησε -τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Σα- στο πέναλτι που καταλόγισε ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο.

Δοκάρι κι ο Ελ Αραμπί

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο, μετά το 70-30% στην κατοχή της μπάλας μέχρι το 40', και απείλησε και πάλι με τον δραστήριο και δαιμόνιο Μάριν δίχως όμως να φτάσει κι αυτός στην πηγή.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με... φόρα στο β' ημίχρονο προσπαθώντας (ανεπιτυχώς) να σκοράρει με τον Γκιλιέρμε στο 46' και το 53', τον Μασούρα στο 47', τον Ελ Αραμπί στο 59', ο οποίος έστειλε την μπάλα στα αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν και τον Ποντένσε στο 63', που νικήθηκε από τον εκπληκτικό γκολκίπερ του Αστέρα.

Ανέλπιστο γκολ

Με την είσοδο του Γκερέρο αντί του Καμαρά, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ακόμη πιο επιθετικό το σχήμα μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-4-2. Κι η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Ολυμπιακού που έφτασε μια ανάσα από το γκολ και στο 71' με τον Ποντένσε.

Κι ό,τι δεν πέτυχε με ορθόδοξο τρόπο ο Ολυμπιακός, το κατόρθωσε με... ανορθόδοξο κι ένα ανέλπιστο δώρο από τον νεοεισελθόντα Ζάντερ, ο οποίος μόλις τέσσερα λεπτά αφότου πέρασε στο γήπεδο, αντί να κάνει κεφαλιά χρησιμοποίησε το χέρι του εντός περιοχής δίνοντας στους «ερυθρόλευκους» την ευκαιρία να σκοράρουν. Κι ο Ελ Αραμπί δεν την σπατάλησε κι αυτή ευστοχώντας από την άσπρη βούλα (1-0).

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πειραιώτες αγκαλιασμένους και πανευτυχείς καθώς πέτυχαν, έστω και στο φινάλε, και τον δεύτερο ευρω-στόχο που είχαν θέσει μετά την καλοκαιρινή πρόκριση στους ομίλους του Champions League...

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά (61' Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (70' Λοβέρα), Ελ Αραμπί (90' Μπενζιά).

Ερυθρός Αστέρας (Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς (82' Ζάντερ), Πέτροβιτς, Βουκάνοβιτς (65' Μποάκι), Ιβανιτς, Ματέο Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ (57' Φαν Λα Πάρα).

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα

Πριν και κατά τη διάρκεια του ματς οι αδελφοποιημένοι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στις εξέδρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Δείτε το εξαιρετικό coreo πριν από τη σέντρα του αγώνα:

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροΕρυθρός ΑστέραςChampions League