Αθλητισμός|12.12.2019 11:28

Κλειστή λίγκα το Champions League: Μόλις από πέντε χώρες οι 16 που συνεχίζουν

Newsroom

Η Ατλετικό Μαδρίτης ήταν η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Champions League μετά τη νίκη της επί της Λοκομοτίβ με 1-0. Κάπως έτσι συμπληρώθηκε το γκρουπ των καλύτερων που συνεχίζουν στην κορυφαία διοργάνωση.

Και για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League και οι 16 ομάδες προέρχονται από τα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία)!

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση είναι οι: Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Αταλάντα, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λειψία, Λιόν, Βαλένθια, Τσέλσι.

Απ' αυτές οι πρώτες των ομίλων: Παρί, Μπάγερν, Μαν. Σίτι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Λειψία και Βαλένθια θεωρούνται ισχυρές και θα κληρωθούν με τις δεύτερες στους ομίλους: Ρεάλ, Τότεναμ, Αταλάντα, Ατλέτικο, Νάπολι, Ντόρτμουντ, Λιόν, Τσέλσι.

Τουτέστιν τέσσερις ομάδες από την Αγγλία, τέσσερις από την Ισπανία, τρεις από την Ιταλία και άλλες τόσες από τη Γερμανία και δύο από τη Γαλλία. 

T

Champions Leagueποδόσφαιρο