Αθλητισμός|12.12.2019 19:21

Tσιτσιπάς: Το ρεκόρ στην Google και o φόβος της απόρριψης

Newsroom

Υπό τις οδηγίες επιλεγμένων συνεργατών της σχολής Μουράτογλου ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ετοιμάζεται για το τουρνουά στο Ντουμπάι 19-21 Δεκεμβρίου με το οποίο και θα κλείσει το 2019. Μαζί του είναι τα αδέλφια του και οι γονείς του και ο Στέφανος απαθανάτισε τις οικογενειακές στιγμές πλάι στα κορτ.

T

Πρώτος στην Google

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε με πρόγραμμα προετοιμασίας φυσικής κατάσταση σε γυμναστήριο στο Ντουμπάι ενώ στο μεταξύ η Google φέρνει το όνομα του πρώτο μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναζητήθηκαν στη μηχανή της Google στην Ελλάδα για το 2019.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και οι μεγάλες νίκες που σημείωσε στο παγκόσμιο τουρ της ATP εκτόξευσαν την δημοφιλία του και τον έφεραν στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τους Sin Boy, Joaquin Phoenix, Aντίνοο Αλμπάνη, Τζένη Μπαλατσινού, Can Yaman, Μαρία Κίτσου, Lady Gaga, Burak Hakki, Greta Thunberg.

«Ο φόβος της απόρριψης»

Στο μεταξύ ο Τσιτσιπάς μετά από καιρό δημοσίευσε το πρώτο βίντεο της νέας του σειράς το οποίο έχει θέμα «ο φόβος της απόρριψης». Δεν είναι vlog όπως μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα ο Τσιτσιπάς αλλά μία πιο ολοκληρωμένη δουλειά μέσα από τις φιλοσοφικές και υπαρξιακές αναζητήσεις του ίδιου του αθλητή. Είναι ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται ο ψυχοθεραπευτής Luis Morris, o δημιουργός του Yes Theory, Thomas Brag, οι YouTuber Peter McKinnon, Dan Mace, o ψυχίατρος Dr.J. Stuart Ablon και η ειδική σε θέματα υγείας Dr. Natasha Lazareski.

Ολοι οι ειδικοί μιλούν για τον φόβο της απόρριψης και δίνει πληροφορίες αλλά και ελπίδα σε ένα θέμα που μας απασχολεί καθημερινά είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα και επηρεάζει τις επιδόσεις μας στην καθημερινή, επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. 

«Το αίτημα διατυπώνεται με όρους ζωής και θανάτου»

«Στις σύγχρονες κοινωνίες δεν υπάρχει χωριό, συγγενείς, θείοι, φίλοι που μπορείς να μιλήσεις όπως παλιά. Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι πήγαιναν αργά και μιλούσαν μεταξύ τους. Σήμερα στις κοινωνίες μας οι ταχύτητες έχουν γίνει τέτοιες που δεν προλαβαίνουμε να ακουμπήσουμε. Οτι αφορά τις συναισθηματικές μας ανάγκες συμπυκνώνεται στον σύντροφο μας. Τα ζητάμε όλα από εκείνον. Γι αυτό πολλές φορές το αίτημα διατυπώνεται με όρους ζωής και θανάτου. Δραματικά. Για αυτό θέλουμε να καλυφθούν οι προσδοκίες μας και να καλύψουμε τις δικές της με κάθε τρόπο. Αυτό μεγαλώνει και τον φόβο της απόρριψης αναπόφευκτα. Ισως μοιάζει με το δρόμα που υπάρχει σε έναν καλό αγώνα τένις», έγραψε ο Τσιτσιπάς.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςgoogleΣπορ