Αθλητισμός|13.12.2019 00:01

«Αιχμαλωσία» στην Μαδρίτη για τον Ολυμπιακό και ήττα από την Ρεάλ

Newsroom

Ανέτοιμος για να ανταπεξέλθει σε ένα δύσκολο crash test όπως ήταν αυτό με την Ρεάλ στην Μαδρίτη αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» που στερήθηκαν και της παρουσίας του Βασίλη Σπανούλη,  γνώρισαν βαριά ήττα με 93-77 και έμειναν στις 5 νίκες στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να υστερεί ποιοτικά και ποσοτικά απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο.  Άλλωστε αναφερόμαστε σε δυο αντιπάλους που φέτος έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικούς στόχους. Από την μια πλευρά η Ρεάλ που «ξεχειλίζει» από επιλογές, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ της Euroleague και κτίσθηκε με στόχο την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Κι από την άλλη ο Ολυμπιακός που βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, που υποχρεώθηκε να αλλάξει προπονητή και αγωνιστικό προσανατολισμό στα μέσα της σεζόν. Η πρόκριση στα πλέι οφ για τους «ερυθρόλευκους» είναι το «ταβάνι» τους, στόχος που πλέον δείχνει εξαιρετικά μακρινός. 

Όσο για το παιχνίδι; Η ανωτερότητα της Ρεάλ σε όλους τους τομείς ήταν τέτοια που δεν άφησε σε κανένα σημείο τον αντίπαλο της να πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός παρά την προσπάθεια που έκανε στην άμυνα στα πρώτα λεπτά, αποδείχθηκε νευρικός, άστοχος και ανήμπορος να πάρει τα ηνία του αγώνα στα χέρια του. Σταδιακά η Ρεάλ άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ευστόχησε σε μακρινά σουτ (με τους Ρούντι, Ράντολφ , Καμπάτσο) και βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους διαφορά(37-20 στο 16’).

Στο τελευταίο τετράλεπτο του ημιχρόνου ο Μιλουτίνοφ έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση βοηθώντας την ομάδα του να κλείσει ως ένα βαθμό την «ψαλίδα»(41-30). Η αστοχία σε μακρινά σουτ και τα πολλά λάθη (είχε 10 στο 20') ήταν και τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του Κεμζούρα στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ρεάλ στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε αποφασισμένη να δώσει πρόωρα τέλος στην υπόθεση της νίκης. Το κατάφερε σχετικά εύκολα χάρη στα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της απέναντι σε μια άμυνα που έμοιαζε κουρασμένη και… ανόρεχτη για να προβάλει αντίσταση. Οι Μαδριλένοι  ανέβασαν τη διαφορά στο +24 (72-48 στο 30') και κάπου εκεί η σεμνή …παράσταση έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 18 λάθη. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-10, 41-30, 72-48, 93-77

ΡΕΑΛ (Λάσο): Κοζέρ 18 (2), Ράντολφ 15 (4), Φερνάντεθ 10 (2), Καμπάσο 15 (3), Λαπροβίτολα , Ντεκ 2 , Κάρολ 4, Ταβάρες 6 (10 ριμπάουντ), Μίκι 8 , Τόμπκινς 12 (2), Τέιλορ 3 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ 3 , Ρότσεστι 11 (1 τρίποντο, 9 ασίστ, 4 λάθη), Μπάλντγουιν, Πολ 3 (1), Κόνιαρης 6 (2), Τσέρι 12 (2), Μιλουτίνοβ 6, Βεζένκοφ 12 (2), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 2 , Ρούμπιτ 3 (1), Ριντ 11.

EuroleagueμπάσκετΟλυμπιακόςΡεαλ Μαδρίτης