Αθλητισμός|14.12.2019 22:09

Με στυλ ιταλικό και κεραυνό του Γαλανόπουλου η ΑΕΚ πέρασε απ' την Ξάνθη

Newsroom

Με ιταλική σφραγίδα η ΑΕΚ επικράτησε της Ξάνθης 1-0 και βρέθηκε ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Super League. Η εποχή του Ιταλού κόουτς Μάσιμο Καρέρα άρχισε ιδανικά για την Ενωση καθώς και μόνο με την... αύρα του ο νέος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» παρουσίασε μια ομάδα που δεν... μάγεψε αλλά που έπαιξε ψυχωμένα, με πάθος και που ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ από την Ξάνθη.

Και χάρη σε μια βολίδα του Γαλανόπουλου στο 84', ο μέχρι τότε ανίκητος Αμπάντ νικήθηκε, το αμυντικό τείχος της ακριτικής ομάδας κατέρρευσε και η Ενωση πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη στη Super League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν. Είναι ενδεικτικό πως όλο κι όλο έγινε ένα αξιόλογο σουτ από τον Λιβάγια στο 20'. Κι από εκεί και πέρα μηδέν εις το πηλίκο. Αλλωστε οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια αντί τριών της ΑΕΚ...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έγινε λίγο πιο γρήγορος και πάλι όμως το επίπεδο του παιχνιδιού ήταν χαμηλό. Αρχικά η ΑΕΚ απείλησε με τον Κρίστιτσιτς στο 46' αλλά ο εξαιρετικός Αμπάντ κράτησε το μηδέν. Η Ενωση είχε την κατοχή όχι όμως και τις λύσεις προς το αντίπαλο τέρμα.

Η ισορροπία στο ματς λίγο έλειψε να διαταραχθεί από ένα σοβαρό σφάλμα του διαιτητή Ζαχαριάδη, ο οποίος είδε και καταλόγισε πέναλτι σε πτώση-βουτιά του Χουλτ δίχως να τον ακουμπήσει ο αντίπαλος αμυντικός. Για καλή του τύχη ωστόσο, το VAR τον διέσωσε καθώς έπειτα από τη σχετική υπόδειξη, ο ρέφερι είδε το video και ανακάλεσε την απόφασή του.

Η ΑΕΚ πάντως όσο περνούσε η ώρα ασκούσε ολοένα και περισσότερη πίεση (ιδίως μετά την ορθή αποβολή του Φασίδη στο 77' με δεύτερη κίτρινη) αλλά ο Αμπάντ και η καλή αμυντική λειτουργία της Ξάνθης απέτρεπαν κάθε αξιόλογη προσπάθεια.

Εν τέλει όμως η πολιορκία της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 84' οπότε ο Γαλανόπουλος με ένα... ξερό δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Αμπάντ και έγραψε το τελικό 1-0 σε μια δύσκολη έδρα. Ηταν το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο για τον Καρέρα, όχι όμως και για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος ικανοποιήθηκε από την απόδοση και τη διάθεση των παικτών του, όχι όμως και από το τελικό αποτέλεσμα.

Ξάνθη (Παράσχος): Αμπάντ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας (87' Εντουάρντο), Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς, Καμάρα, Ντουρίτσκοβιτς (74' Γουίλιαμ), Μπαριέντος (81' Τερκί), Στάρτζεον 

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σβάρνας (80' Βέρντε), Χουλτ, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάια (88' Σιμόες), Ολιβέιρα (92' Γιακουμάκης)

ποδόσφαιροSuperLeagueΑΕΚΚώστας ΓαλανόπουλοςΜάσιμο ΚαρέραΞάνθη ΠΑΕ