Αθλητισμός|15.12.2019 22:04

Πέρασμα πρωταθλητή από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, καθάρισε τον Παναιτωλικό

Αντώνης Τσακαλέας

Τη δέκατη εφετινή νίκη του πέτυχε ο ΠΑΟΚ στη Super League καθώς επικράτησε του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 3-0, και παρέμεινε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας (μαζί με τον Ολυμπιακό που νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στις 49 διαδοχικές αναμετρήσεις πρωταθλήματος χωρίς ήττα και πλέον στρέφει την προσοχή του στη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, την Πέμπτη (19/12). Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιτωλικός που παρέμεινε στην τελευταία θέση, χωρίς να έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα, την Τετάρτη (18/12) θα ταξιδέψει στην Ξάνθη.

Η αναμέτρηση βρήκε τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ στο 7' μόλις στην πρώτη τελική που έγινε προς την εστία του Παναιτωλικού, με τη συνεργασία Λημνιού – Γιαννούλη να καταλήγει στον Κνετ που απέκρουσε. Ωστόσο ο Πέλκας, ο οποίος ακολούθησε τη φάση πήρε το «ριμπάουντ» και «έγραψε» το 0-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την κατοχή αλλά ήταν υποτονικός, με τη σημαντικότερη φάση του να έρχεται στο 45' όταν ο Βιεϊρίνια, με εκτέλεση κόρνερ, έστειλε την μπάλα εκτός περιοχής στον Πέλκα, εκείνος έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση αλλά ο Κνετ απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη διάθεση με στόχο να αποκτήσει σκορ ασφαλείας. Και το κατάφερε με τα γκολ του Λημνιού στο 66' και του Άκπομ στο 69'. Το 0-2 που έγινε από τον Βολιώτη ακραίο, ήρθε από πάσα του Ακπομ, και τον το 0-3 που έγινε από τον Αγγλο επιθετικό προήλθε από εξαιρετική ασίστ του Μίσιτς.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (79' Βαρέλα), Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (62' Ελ Καντουρί), Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι (62' Άκπομ).

Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνονιτς, Λουσέρο (25' Λιάβας), Φωτόπουλος (46' Μπαΐροβιτς), Ταχάρ, Σιέστεντ (59' Τσιγγάρας), Ριγίμπι, Ντίας, Ρότσα.

Τα highlights του αγώνα

ΠαναιτωλικόςSuperLeagueποδόσφαιροΠΑΟΚSuper League 1