Αθλητισμός|15.12.2019 22:31

Βόλεϊ: Ενταση και οριστική διακοπή στο Ηρακλής - ΠΑΟΚ στη Μίκρα (vids)

Newsroom

Επεισοδιακό ήταν το ντέρμπι του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Μίκρας για το πρωτάθλημα βόλεϊ. Το παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς μολονότι οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του πετάλου των φανατικών του Γηραιού λόγω ρίψης αντικειμένων, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή μιας αναμέτρησης, που θα κριθεί στα δικαστήρια.

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-1 στα σετ το παιχνίδι της Μίκρας διεκόπη οριστικά, αφού μετά την απόφαση των διαιτητών να εκκενωθεί το πέταλο του γηπέδου εντός σαράντα λεπτών, αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να κλείσει το φύλλο αγώνα εις βάρος των γηπεδούχων. Η ένταση που έφερε και την οριστική διακοπή του αγώνα ξεκίνησε στη φάση του 25-25 του τρίτου σετ. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, χτύπησε σοβαρά στην προσπάθειά του για επίθεση πρώτου χρόνου. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ηρακλής πήρε τον πόντο, όμως προτού η μπάλα σκάσει εντός του τερέν του Δικεφάλου, ο β' διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Γεωργιάδης, έδωσε επανάληψη.

Ο Ελληνας κεντρικός αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο, όμως η φάση αυτή ήταν αρκετή για να φέρει μεγάλη ένταση μεταξύ των πάγκων των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χειρονομία παράγοντα του ΠΑΟΚ προς την κερκίδα (αμέσως μετά τον τραυματισμό του Τακουρίδη). Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από πεντάλεπτη διακοπή, ο ΠΑΟΚ πήρε το σετ με 25-27 με τους φίλους του Ηρακλή να πετούν ένα αντικείμενο εντός αγωνιστικού χώρου. 

Αμεσα ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, κ. Μυλωνάκης, πήγε προς την γραμματεία και ζήτησε την εκκένωση του ενός πετάλου του γηπέδου, δίνοντας διορία 40 λεπτών για να αδειάσει. Κάτι που τελικά ουδέποτε έγινε με αποτέλεσμα να κλείσει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα των γηπεδούχων με την τύχη του αγώνα να κρίνεται στα αθλητικά δικαστήρια.

Η φάση του τραυματισμού του Τακουρίδη και η ένταση που ακολούθησε:

Η στιγμή της διακοπής του αγώνα:

Ο κόσμος του Ηρακλή  μετά την οριστική απόφαση για διακοπή της αναμέτρησης:

Πηγή: SDNA

ΗρακλήςΠΑΟΚβόλεϊεπεισόδιαΣπορ