Αθλητισμός|17.12.2019 12:46

Ολυμπιακός - Κλήρωση Europa League: Στο δρόμο του η Άρσεναλ

Newsroom

Η Αρσεναλ θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των «32» ομάδων του Europa League. Η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς οι δυο ομάδες θα βρεθούν για ακόμη μια φορά αντιμέτωπες. Μόνο που εφέτος δεν θα είναι για το θεσμό του Champions League αλλά για το Europa League. Η τύχη δεν θα έλεγε κανείς πως χαμογέλασε στους «ερυθρόλευκους» αφού υπήρχαν σαφώς πιο βατοί αντίπαλοι από την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, που πάντως δεδομένα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η Άρσεναλ προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο της στο Europa στον οποίο συμμετείχαν ακόμα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Σταντάρ Λιέγης και η Γκιμαράες. Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ρεβάνς στις 27 του ίδιου μήνα στο Λονδίνο.

Από εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ θα βρει απέναντί του την ελβετική Βασιλεία, με τον κυπριακό σύλλογο να έχει αρκετές πιθανότητες πρόκρισης. Έτσι, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο φαίνεται να υπάρχει προβάδισμα της Κύπρου έναντι της Ελλάδας για τη μάχη της 15ης θέσης. Σε τούτη την άτυπη μονομαχία πάντως συμμετέχει και η Σκωτία με τη Σέλτικ η οποία κληρώθηκε με την Κοπεγχάγη και τη Ρέιντζερς με την Μπράγκα.

Τα ζευγάρια στους «32»

Αναλυτικά, τα ζευγάρια της φάσης των «32»:

Ολυμπιακός - Αρσεναλ

Ρέιντζερς - Μπράγκα

Ρόμα - Γάνδη

Βόλφσμπουργκ - Μάλμε

Σαχτάρ - Μπενφίκα

Άιντραχτ - Σάλτσμπουργκ

Λουντογκόρετς - Ίντερ

Μπριζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άλκμααρ - Λίντσερ

Κλουζ - Σεβίλλη

ΑΠΟΕΛ - Βασιλεία

Κοπεγχάγη - Σέλτικ

Λεβερκούζεν - Πόρτο

Χετάφε - Άγιαξ

Σπόρτινγκ - Μπασακσεχίρ

Γουλβς  - Εσπανιόλ

ΑρσεναλΟλυμπιακόςEuropa League