Αθλητισμός|16.12.2019 16:34

Καμπάνα της Euroleague στον Παναθηναϊκό: Κεκλεισμένων των θυρών με Φενέρ!

Newsroom

Περίπου 30 ώρες πριν από τον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ, η Euroleague τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, οι «πράσινοι» όχι μόνο είχαν θέσει σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα, αλλά ήδη είχαν πουληθεί τα περισσότερα εξ αυτών. Το τζάμπολ του αγώνα είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Τρίτης (17/12, 21.00) στο ΟΑΚΑ. 

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Euroleague αναφέρει πως το «τριφύλλι» καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 54.001 ευρώ και να δώσει το επόμενο εντός έδρας ματς (κόντρα στη Φενέρ δηλαδή) δίχως παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ λόγω «αδυναμίας τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ανάμματος καπνογόνων και βεγγαλικών και πράξεων που έδειξαν έλλειψη σεβασμού».

Το αξιοπερίεργο είναι πως η ατμόσφαιρα στο ντέρμπι ήταν εξαιρετική, με εξαίρεση το άναμμα ορισμένων καπνογόνων, κάτι άλλωστε που επεσήμανε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, που δεν εξέφρασε το παραμικρό παράπονο για τη φιλοξενία των «πρασίνων». Οπως εκτιμάται, ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» το γεγονός ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκε δίχτυ και πλέξιγκλας πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, παρά τα όσα αναφέρει η Euroleague και σε συνδυασμό με το άναμμα των καπνογόνων, οι «πράσινοι» έρχονται αντιμέτωποι με μια βαριά και ασυνήθιστη ποινή...

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueτιμωρίαΦενέρμπαχτσεμπάσκετ