Αθλητισμός|16.12.2019 18:27

Πιτίνο: «Εχει δίκιο η Euroleague, αλλά 24 ώρες πριν από τον αγώνα;»

Newsroom

Η Euroleague μόλις μια ημέρα πριν από το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τη Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ αποφάσισε να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό υποχρεώνοντας τον να αγωνιστεί χωρίς θεατές. Κι αν έχει λογική η τιμωρία, σίγουρα εγείρει ερωτήματα το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή βάζει λουκέτο σε ένα γήπεδο, για το οποίο έχει εξαντληθεί τουλάχιστον το 80% των εισιτηρίων, ενώ υπάρχουν φίλαθλοι και scouts που έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να δώσουν το παρών στο ΟΑΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο στη διάρκεια της media day ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση και η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική: «Πρόκειται για παρωδία! Στα 42 μου χρόνια δεν έξω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ναι, η EuroLeague έχει δίκιο, αλλά 24 ώρες πριν από το ματς; Εχει δίκιο. Δεν μπορείς να καπνίζεις, είναι επικίνδυνα τα καπνογόνα, όμως πώς θα σταματήσεις τον κόσμο από το να φωνάζει; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό».

Και πρόσθεσε: «Μπορείς να τιμωρήσεις την ομάδα, μπορείς να πεις: "ΟΚ, δεν θα έχετε κόσμο με τη Ρεάλ". Ξέρετε πόσοι είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία; Θα έρχονταν και scouts από άλλες χώρες. Αυτή είναι μια κακή απόφαση της Euroleague. Ο κόσμος δεν συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρέπει ως ομάδα να πληρώσουμε το πρόστιμο. Όμως και η Euroleague έχει λάθος, γιατί μας τιμώρησε 24 ώρες πριν από το ματς»...

Ρικ ΠιτίνοΠαναθηναϊκόςμπάσκετEuroleague