Αθλητισμός|17.12.2019 12:16

Euroleague: Μόνος στο… σπίτι απέναντι στη Φενέρ ο Παναθηναϊκός - Το πρόγραμμα της ημέρας

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός διανύει μια δύσκολη περίοδο: Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε την Κυριακή (15/12) με την ήττα από το Περιστέρι για την Basket League.  Και προτού συμπληρωθούν 24 ώρες, η «πράσινη» ΚΑΕ ενημερώθηκε για την απόφαση της Euroleague να τιμωρήσει την ομάδα ενόψει του αγώνα για τη 14η αγωνιστική με τη Φενερμπαχτσέ επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο και ποινή κεκλεισμένων των θυρών μολονότι είχε διατεθεί το 80% των εισιτηρίων.

Κάτι σημαίνει πως το βράδυ της Τρίτης (17/12, 21.00), στη λεγόμενη διαβολοβδομάδα της Euroleague (με διπλές αναμετρήσεις),  ο «εξάστερος»  θα υποδεχθεί τους Τούρκους στο άδειο ΟΑΚΑ γεγονός που σχολίασε δεικτικά ο Ρικ Πιτίνο αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μίλησε για «ασέβεια» μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πιτίνο αναμένεται να έχει κανονικά στη διάθεση του τους Νικ Καλάθη και Ιωάννη Παπαπέτρου, οι οποίοι αντιμετώπισαν ενοχλήσεις. Ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως δεν έχουν κάτι ανησυχητικό. Αντίθετα, ο Νίκος Παππάς, δεν προπονήθηκε και έμεινε εκτός λόγω αμυγδαλίτιδας.

«Παίζουμε στην Αθήνα, κόντρα σε μια ομάδα που είναι πάντα δύσκολη. Παίζουν καλό μπάσκετ, τρέχουν πολύ, σκοράρουν εύκολους πόντους, έχουν τρία γκαρντ που κυριαρχούν στο παιχνίδι, τους Καλάθη, Ράις και Φριντέτ, και φυσικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτούς, αλλά και για άλλους παίκτες, που βοηθούν επίσης την ομάδα και είναι πολύ σημαντικοί», δήλωσε για το παιχνίδι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος επιστρέφει ξανά στο ΟΑΚΑ, που όμως θα είναι άδειο.

Η  Φενέρ που θα στερηθεί των υπηρεσιών του πολύτιμου Βέσελι, έχει ρεκόρ 5-8 στην διοργάνωση ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 8-5.

Tο πρόγραμμα (14η αγωνιστική)

Τρίτη 17/12

20.00 Ζαλγκίρις Κάουνας-Αναντολού Εφές (Novasports4)

19.00 Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Μακάμπι (Novasports3)

21.00 Ρεάλ Μ.-Αρμάνι Μιλάνο(Novasports3)

21.00 Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ(Novasports1)

22.00 Μπαρτσελόνα-Βιλερμπάν(Novasports5)

22.00 Βαλένθια-Μπασκόνια(Novasports 4)

Τετάρτη 18/12

19.00 ΤΣΣΚΑ-Ερυθρός Αστέρας(Novasports5)

21.00 Άλμπα Βερολίνου-Μπάγερν (Novasports5)

21.00 Ολυμπιακός-Χίμκι (Novasports2)

ΠαναθηναϊκόςμπάσκετΦενέρμπαχτσεEuroleague