Αθλητισμός|17.12.2019 15:10

ΠΑΟΚ: Συμπλήρωσε ένα χρόνο εκτός δράσης ο Πόντους Βέρνμπλουμ

Αντώνης Τσακαλέας

Εναν χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης συμπληρώνει ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος του ΠΑΟΚ συνάντησε πολλές δυσκολίες και ατυχίες στη διαδρομή της αποκατάστασης από τη ρήξη αχίλλειου τένοντα που είχε υποστεί σε μια ανύποπτη φάση, στον αγώνα του «Δικεφάλου του Βορρά» με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στις 17 Δεκεμβρίου 2018.

Η αποκατάσταση δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Βέρνμπλουμ να οπλίζεται με υπομονή και να επιστρέφει, στα τέλη Ιουλίου, στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Μπορεί ο ίδιος να ήταν επιφυλακτικός, είτε λόγω χαρακτήρα (άπαντες έχουν να λένε για την υπομονή που έχει δείξει) είτε ακόμα και της όποιας φοβίας αφήνει ένα τέτοιος τραυματισμός, όμως στη διαδρομή μέχρι την πλήρη επανένταξή του εμφανίστηκαν μικροτραυματισμοί που έβαζαν συνεχώς εμπόδια.

Ο Βέρνμπλουμ έφτασε κοντά στο να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, έχοντας συμμετοχές σε οικογενειακά διπλά, όμως πάνω που ετοιμαζόταν να βάλει το πόδι στο γκάζι, εμφανίστηκε πρόβλημα κοντά στον αστράγαλο. Το νέο χρονοδιάγραμμα κάνει λόγο για ένταξή του στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά ο πρώτος που δεν θέλει να ακούει για χρονοδιάγραμμα είναι ο ίδιος ο Σουηδός.

Γεννημένος στις 25 Ιουνίου 1986, ο Βέρνμπλουμ έχει μπει πλέον στα 34 και περιμένει καρτερικά την επιστροφή του. Μέχρι πριν από έναν χρόνο, είχε γράψει 458 συμμετοχές σε συλλόγους και την εθνική ομάδα. Εναν μέσο όρο 35 συμμετοχών το χρόνο, έχοντας ελάχιστους τραυματισμούς. Ο Σουηδός δεσμεύεται με συμβόλαιο τριών ετών, και βρίσκεται στα μισά αυτού. Ο προβληματισμός, λόγω της κατάστασης, υπάρχει και στις δυο πλευρές, με τον ποδοσφαιριστή να θέλει να ανακάμψει και να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

ποδόσφαιροΠΑΟΚΠόντους Βέρνμπλουμ