Αθλητισμός|17.12.2019 23:55

Με δίδυμο-φωτιά ο Παναθηναϊκός υπέταξε την Φενέρ στο άδειο ΟΑΚΑ

Newsroom

Ούτε η κακή ψυχολογία από την ήττα κόντρα στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα της Basket League, ούτε το άδειο ΟΑΚΑ εξαιτίας τιμωρίας από την Euroleague, στάθηκαν εμπόδιο για να πετύχει ο Παναθηναϊκός τον στόχο του κόντρα στην Φενερμπαχτσέ. Οι «πράσινοι» μπορεί να αγχώθηκαν, μπορεί να έπαιξαν... με τη φωτιά όμως στο τέλος επικράτησαν με 81-78 στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής φτάνοντας στην ένατη εφετινή νίκη τους.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει σε τροχιά πλέι οφ, ενώ  με αυτό το αποτέλεσμα επανέρχεται ως ένα βαθμό το κλίμα ηρεμίας που ήταν απαραίτητο ενόψει ενός δύσκολου εκτός έδρας αγώνα την Πέμπτη (19/12) στο Τελ Αβίβ απέναντι στη φορμαρισμένη Μακάμπι.

Ιστορία ο Καλάθης

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικ Καλάθης που έγραψε ιστορία καθώς με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς και μπήκε στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων πασέρ της Euroleague, πίσω από τους Σπανούλη, Διαμαντίδη, Ερτέλ και Σέρχιο Ροντρίγκες. Μεγάλο ματς έκανε κι ο Τζιμέρ Φριντέτ που πέτυχε 22 πόντους κρατώντας σε κρίσιμα σημεία όρθιο τον Παναθηναϊκό στην επίθεση.

Ο Πιτίνο επέλεξε για το βασικό σχήμα τους :Τόμας, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Φριντέτ και Καλάθη. Ο τελευταίος παρότι δέχθηκε στοχευμένα έντονη πίεση από την αντίπαλη άμυνα είχε καθαρό μυαλό και ανταποκρίθηκε πλήρως στις συνθήκες του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός αμυντικά αποδείχθηκε πολύ καλά διαβασμένος κι ενώ έδειχνε έτοιμος να ελέγξει το παιχνίδι και να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας στο ξεκίνημα «προδόθηκε» από ένα κακό 4λεπττο με συνεχόμενα επιπόλαια λάθη (είχε συνολικά εννέα στο 20λεπτο).

Η Φενέρ αποδείχθηκε πρόθυμη και έτοιμη να αξιοποιήσει τα «δώρα» του αντιπάλου της, έκανε έξι κλεψίματα και με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Σλούκα (11π. με 7 ασίστ στο ημίχρονο) προηγήθηκε με 35-29 και 42-46. Ο Φριντέτ μπήκε αποφασισμένος να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα στην τρίτη περίοδο και το κατάφερε πετυχαίνοντας καθοριστικούς πόντους (μακρινά σουτ, όπως και καλάθια στον αιφνιδιασμό). Ο Παναθηναϊκός παράλληλα ανέβασε το επίπεδο της προσπάθειάς του στην άμυνα, προηγήθηκε με 56-51, ενώ λίγο αργότερα ο Νικ Καλάθης «έγραψε» το 62-53.

Στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Παναθηναϊκός έδειξε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση προηγούμενος με διαφορές της τάξης των 10-12 πόντων, στο τέλος φανέρωσε τάσεις… αυτοχειρίας. Το πέμπτο φάουλ του Καλάθη στέρησε από την ομάδα τον φυσικό της ηγέτη. Ο ΝτεΚολό  μόλις 5'' πριν από το τέλος, κι ενώ το σκορ ήταν 79-76,  ευστόχησε σε μακρινό σουτ. Αρχικά οι διαιτητές έδειξαν τρίποντο όμως στη συνέχεια είδαν την φάση στο instant replay όπου διαπιστώθηκε πως ο Γάλλος πατούσε τη γραμμή. Ο Παναθηναϊκός αν και...έπαιξε με τη φωτιά τελικά δεν κάηκε πανηγυρίζοντας έτσι μια σημαντική νίκη.

 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:  22-21, 42-46, 65-57, 81-78.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 13 (2), Ράις 6 , Παπαγιάννης 10 (6 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 8 (1), Τζόνσον, Μπράουν 3 (1), Φρεντέτ 22 (3/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10/11 βολές), Καλάθης 15 (6/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Γουάιλι 2, Μήτογλου 2 , Μπεντίλ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Βέστερμαν 7 (1), Μαχμούτογλου 7 (1), Κάλινιτς 6, Σλούκας 15 (3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ντε Κολό 13 (1), Γουίλιαμς 8 , Ντουβερίογλου 4, Ντατόμε 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λοβέρν 11.

μπάσκετΠαναθηναϊκόςΦενέρμπαχτσεEuroleague