Αθλητισμός|18.12.2019 00:02

Η Αστον Βίλα απέκλεισε την ομάδα Νέων της Λίβερπουλ από το Λιγκ Καπ

Newsroom

Οτιδήποτε άλλο από ήττα-αποκλεισμός της Λίβερπουλ θα ήταν έκπληξη μεγατόνων στον αγώνα με την Αστον Βίλα για το Λιγκ Καπ. Και συνέβη το αναμενόμενο καθώς οι Κόκκινοι λόγω μιας ακατανόητης και... αντιποδοσφαιρικής απόφασης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας (διότι δεν της... έβγαινε το καλεντάρι!) χρειάστηκε να αγωνιστούν με την ομάδα Νέων για την προημιτελική φάση του θεσμού, καθώς την ίδια ώρα ο head coach της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ κι όλα τα αστέρια της βρίσκονταν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όπου αντιμετωπίζουν την Τετάρτη (18/12) τη Μοντερέι στον ημιτελικό.

Αλλωστε ο Γερμανός κόουτς είχε φροντίσει με κάθε τρόπο να επικρίνει τη διοργανώτρια αρχή για την απόφαση να μην μεταθέσει το παιχνίδι του Λιγκ Καπ σε άλλη ημερομηνία. «Ρωτήσαμε την Αστον Βίλα αν μπορεί να έρθει στο Κατάρ για να παίξουμε εκεί» δήλωσε πρόσφατα ο Κλοπ μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο από το να αντιμετωπίζει με χιούμορ μια κωμικοτραγική κατάσταση...

Και με τον Σαλάχ, τον Μανέ, τον Φαν Ντάικ και τους λοιπούς αστέρες τής ομάδας στην Ντόχα, οι μικροί (η ομάδα κάτω των 23 ετών υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Νιλ Κρίτσλι) των Ρεντς δεν μπόρεσαν να κάνουν το θαύμα τους απέναντι στην Αστον Βίλα που βρέθηκε να προηγείται 4-0 στο ημίχρονο (14' Ουριχέιν, 17' αυτ. Μπόγες, 37' 45' Κόντζια) έστω κι αν δεν ήταν τόσο καλύτερη από τη Λίβερπουλ, που δέχθηκε και πέμπτο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Τρεζεγκέ που διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ήταν εμφανής καθώς από τη μία πλευρά υπήρχε μια επαγγελματική ομάδα επιπέδου Premier League, έστω κι αν παρατάχθηκε με σημαντικές αλλαγές, κι από την άλλη ένα νεανικό, δίχως εμπειρίες και παραστάσεις σύνολο, στο οποίο ο μεγαλύτερος παίκτης ήταν 22 ετών και ο μικρότερος, ο υπερταλαντούχος Χάρβεϊ Ελιοτ, 16! Ενδεικτικό είναι πως ο μέσος όρος ηλικίας της Λίβερπουλ στο ματς ήταν 19 έτη και 182 ημέρες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο σε επίσημη διοργάνωση!

Στα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών αναμετρούνται: Εβερτον-Λέστερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κόλτσεστερ, Οξφορντ-Μάντσεστερ Σίτι.

ποδόσφαιροΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΛίβερπουλΆστον Βίλα