Αθλητισμός|18.12.2019 12:18

Ωρα Clasico! Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, το απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι

Newsroom

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν αυτή τη μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση, αυτή στην οποία πρωταγωνιστούν κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι η συντριβή των Καταλανών με 11-1, οι πεντάρες που έκριναν πρωταθλήματα, η επιστροφή του Λουίς Φίγκο στη Βαρκελώνη, το σόου του Ροναλντίνιο στη Μαδρίτη, η απαίτηση... σιωπής από το Ραούλ μέσα στο «Καμπ Νόου», η επίδειξη της φανέλας από τον Λιονέλ Μέσι, είναι το «calma του Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Ηρθε η ώρα, λοιπόν. Το Clasico είχε οριστεί αρχικά για τις 26 Οκτωβρίου, αλλά δεν έγινε τότε λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Καταλονία, μετά την καταδίκη σε φυλάκιση εννέα αυτονομιστών ηγετών. Απόψε (18/12) στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) στο «Kαμπ Νόου», οι «μπλαουγκράνα» θα περιμένουν τη «βασίλισσα» για να... λύσουν τις διαφορές τους.

Οι δυο ομάδες είναι μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας και όποια νικήσει παίρνει το προβάδισμα και ίσως κάνει και ένα... βηματάκι προς τον τίτλο. Αυτόν που πήρε πέρυσι η Μπαρτσελόνα (έχει οκτώ πρωταθλήματα τα τελευταία έντεκα χρόνια), αυτόν που ποθεί σαν τρελή η Ρεάλ. 

Μαζί στο ξενοδοχείο

Προπονητές και παίκτες έχουν κρατήσει χαμηλούς τόνους. Άπαντες, μαζί και με τους διαιτητές, άλλωστε, θα συναντηθούν μερικές ώρες νωρίτερα από τη σέντρα του αγώνα στο ίδιο ξενοδοχείο. Σε ξεχωριστές αίθουσες θα γευματίσουν, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν λίγο σε διπλανά δωμάτια και τα πούλμαν θα αναχωρήσουν μαζί για να καλύψουν την απόσταση των 500 μέτρων ως το «Καμπ Νόου». 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μαρσέλο και Αζάρ, αλλά έχει στη διάθεσή του τον Μεντί, ο οποίος λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα, αλλά και τον Κασεμίρο, ο οποίος ξεκουράστηκε την περασμένη Κυριακή κόντρα στη Βαλένθια. Στην αρχική ενδεκάδα θα είναι σίγουρα και ο Μπέιλ, καθώς ο «Ζιζού» θέλει όλα τα επιθετικά... όπλα του σε αυτήν τη μάχη. 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, από την άλλη, λογικά θα επαναλάβει την ενδεκάδα του «Ανοέτα», όπου το περασμένο Σάββατο η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σοσιεδάδ. Ο Αρτούρ έχει ενοχλήσεις και έτσι ο Ράκιτιτς θα είναι στο κέντρο, ενώ ο Σέρζι Ρομπέρτο μάλλον έχει προβάδισμα αντί του Σεμέντο. 

Ανίκητη στην έδρα της

Οι Καταλανοί είναι ανίκητοι στην έδρα τους από τον περυσινό Νοέμβριο, όταν έπαιξαν με τη Μπέτις. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια να παίζουν καλύτερα στο «Καμπ Νόου» από ότι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Αυτό το γεγονός επεσήμανε σε δηλώσεις του και ο Λιονέλ Μέσι, λέγοντας πως θα είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο παιχνίδι. 

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 41 τέτοια παιχνίδια στην καριέρα του, έχει 12 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα, όσα δηλαδή και ο Καρίμ Μπενζεμά. Οι δυο τους είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. 

Ντέρμπι με πολιτική χροιά

Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται πολλές φορές στη λεπτομέρεια και αυτή που μπορεί να κάνει την διαφορά στο αποψινό clasico μπορεί να είναι η μια μέρα παραπάνω που είχε η Μπαρτσελόνα για να ξεκουραστεί, καθώς έπαιξε απόγευμα Σαββάτου, ενώ η Ρεάλ αγωνίστηκε στο «Μεστάγια» το βράδυ της Κυριακής. 

Τόσο ο Βαλβέρδε όσο και ο Ζιντάν ρωτήθηκαν για την πολιτική χροιά που θα προσπαθήσει να δώσει στο clasico το «Δημοκρατικό Τσουνάμι», η παράταξη που ετοιμάζει μια συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων έξω από το γήπεδο. «Είμαι πεπεισμένος ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά» είπε ο Βαλβέρδε. «Δεν έχω τον παραμικρό φόβο για την ασφάλειά μας» σχολίασε ο Ζιντάν. 

Οι δυο ομάδες φτάνουν σε αυτό το clasico στην καλύτερη δυνατή κατάστασή τους. Ας νικήσει η καλύτερη!  Ως τη σέντρα, θυμηθείτε σπουδαίες στιγμές από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο παρελθόν...

 

Πηγή: SDNA

clasicoLa LigaποδόσφαιροΜπαρτσελόναΡεαλ Μαδρίτης