Αθλητισμός|18.12.2019 20:02

Εμεινε όρθιος με δέκα παίκτες στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός

Newsroom

Ηταν ντέρμπι με τα όλα του. Οπως άλλωστε καταδεικνύει και η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων. Ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός που δίνουν μάχη για την τέταρτη θέση στη Super League, έπειτα από ένα δυναμικό, ενδιαφέρον και συναρπαστικό παιχνίδι, αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) και διατήρησαν τη βαθμολογική θέση τους στον αγώνα που κάνουν για να τερματίσουν την κανονική περίοδο εντός της πρώτης εξάδας που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν ελαφρώς ανώτερος από την εξαιρετική κρητική ομάδα, δίχως όμως να μετουσιώσει σε νίκη την υπεροχή του. Οι «πράσινοι» μπήκαν με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι απειλώντας με τον Χατζηγιοαβάνη στο 5' και με τον Μπουζούκη στο 19'. Και στις δυο περιπτώσεις όμως ο γκολκίπερ Σωτηρίου απέκρουσε, όπως έκανε και στο 47' σε σουτ του Μπουζούκη, ενώ ακυρώθηκε για τον ΠΑΟ και γκολ οφσάιντ του Μακέντα (μέσω του VAR) στο 28'.

Ο ΟΦΗ απάντησε με φάση του Τσιλιανίδη που νικήθηκε από τον Διούδη, και με δικό του γκολ που ακυρώθηκε επίσης ως οφσάιντ μέσω VAR. Στο 42' το τέρμα του Φιγκεϊρέδο βρήκε δίχτυα αλλά δεν μέτρησε σε μια εξαιρετικά οριακή φάση. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 67' όταν και πάλι ο Φιγκεϊρέδο, έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Τσιλιανίδη και θαυμάσια κίνηση του Στάικου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη γράφοντας το 1-0. Προηγουμένως (60') ο Δώνης σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ. 

Το καταστροφικό τρίλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να μένουν (και) με δέκα παίκτες στο γήπεδο λόγω αποβολής του Σένκενφελντ στο 70'. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ωστόσο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να κυνηγά το γκολ παίζοντας καλό και πιεστικό ποδόσφαιρο, έπειτα κι από τις παρεμβάσεις του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο. Και δικαιώθηκε όταν στο 84' κέρδισε πέναλτι σε ωραία ντρίμπλα του γιου του Χρήστου Δώνη, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κουτρουμπή.

Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, διατηρώντας το «τριφύλλι» αήττητο έπειτα από έξι αγωνιστικές και σε θέση βολής για την τέταρτη θέση της Super League.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Σακόρ, Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ (90' Ντίνας), Σόουζα Φερέιρα (65' Στάικος), Φιγκεϊρέδο (81' Μάνος).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Νούνες, Σένκεφελντ, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81' Ζαχίντ), Χατζηγιοβάνης (73' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (87' Κολοβέτσιος), Περέα.

ΟΦΗΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροSuperLeague