Αθλητισμός|18.12.2019 21:42

Καρδιοχτύπησε στο φινάλε αλλά νίκησε τον Αστέρα η ΑΕΚ του Καρέρα

Newsroom

Η εποχή του Μάσιμο Καρέρα άρχισε εξαιρετικά για την ΑΕΚ που επί των ημερών του Ιταλού κόουτς έχει μόνο νίκες και κυρίως τα χαρακτηριστικά τα οποία ζήτησε ο Ιταλός τεχνικός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του: πάθος, δυναμισμός, ψυχή. Η Ενωση, μετά την επικράτηση στην Ξάνθη (0-1) αλλά και τη συντριβή του Πανιωνίου με 5-0 (λίγα 24ωρα προτού αναλάβει ο Καρέρα, ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ), πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυναμικά και στα δύο ημίχρονα του αγώνα σκοράροντας νωρίς νωρίς από ένα γκολ. Το πρώτο τέρμα προήλθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στο 6'. Το παράδοξο ωστόσο είναι πως η παράβαση έγινε μόλις στο 2' αλλά εν τέλει το γκολ επιτεύχθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα καθώς μεσολάβησε το VAR για να δει με τα μάτια του μέσω της οθόνης του VAR ο διαιτητής Φωτιάδης το τράβηγμα του Ματρικάρντι στον Ολιβέιρα.

Και προτού συμπληρωθεί ένα λεπτό από το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν διατεθειμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι. Ο Κρίστιτσιτς πάσαρε εξαιρετικά προς τον Παουλίνιο, ο οποίος με θαυμάσια σέντρα έστρωσε την μπάλα στον Λιβάγια, ο οποίος την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Παπαδόπουλου πετυχαίνοντας το 2-0.

Μολονότι όμως η ΑΕΚ έμοιαζε να έχει σφιχταγκαλιάσει τη νίκη, ένα γκολ του Λουίς Φερνάντεθ στο 78' έβαλε και πάλι τον Αστέρα στο παιχνίδι (2-1). Η αγωνία κορυφώθηκε στο φινάλε καθώς το παιχνίδι διήρκησε μέχρι το 97' αλλά οι παίκτες του Καρέρα μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα (χάρη και σε μια φοβερή επέμβαση του νεοεισελθόντα Τσιντώντα στο 87') και να φτάσουν σε μια επικράτηση που τους εδραιώνει στην τρίτη θέση.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας (82' Τσιντώτας), Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Λόπες (70' Βέρντε), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (56' Σιμόες), Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (80' Ιγκλέσιας), Μπόρχα Φερνάντεθ (56' Σίτο), Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (69' Βλάχος), Μπαράλες.

Αστέρας ΤρίποληςΑΕΚSuperLeagueποδόσφαιρο