Αθλητισμός|18.12.2019 23:17

Ισόπαλες στο clasico Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, νικήτρια η Καταλονία! (pic+vid)

Newsroom

Από τον Νοέμβριο του 2002 είχε να λήξει ένα clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης δίχως γκολ. Το σπάνιο φαινόμενο επαναλήφθηκε 19 χρόνια αργότερα σε ένα αν μη τι άλλο ιστορικό γεγονός, αφού μεσολάβησαν 49 ντέρμπι όπου επιτεύχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ. Προφανώς το 0-0 των «αιώνιων» αντιπάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου δεν έκανε κανέναν σοφότερο καθώς και οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν ότι δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους. Εξ ου και οι πολλές απώλειες βαθμών που έχουν μέχρι στιγμής στη La Liga αλλά και το μέτριο ποδόσφαιρο που αποδίδουν.

Αν υπήρξε πάντως μια νικήτρια στο clasico, αυτή ήταν η Καταλονία καθώς το απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι, ένα ματς που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης, μετατράπηκε σε μια ειρηνική και μεγάλη διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Το θρυλικό Καμπ Νόου ντύθηκε στα κιτρινοκόκκινα της καταλανικής σημαίας με τα συνθήματα «Freedom» (σ.σ. ελευθερία) και «Spain Sit and Talk» (σ.σ. Ισπανία Κάθησε και Μίλα) να δονούν την ατμόσφαιρα από 93.426 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Μαδριλένοι ήταν εμφανώς ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο κερδίζοντας τις εντυπώσεις καθώς πίεσαν αρκετά και δυσκόλεψαν τους Μπλαουγκράνα προκαλώντας ανησυχία και σιγή στο Καμπ Νόου. Στο 17' η Ρεάλ απείλησε με τον Κασεμίρο αλλά ο Πικέ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, ενώ η Μπαρτσελόνα απάντησε στο 31' με τον Μέσι που δεν σκόραρε χάρη στη σωτήρια παρέμβαση του Ράμος προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ με τον Τζόρντι Αλμπα στο 41' και οι φιλοξενούμενοι με τον Βαλβέρδε στο 44'.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα βελτίωσε την απόδοσή της, ανέβασε στροφές αλλά και πάλι η Ρεάλ έφτασε πιο κοντά στο γκολ αρχικά στο 68' με τον Μπέιλ, ο οποίος στο 73' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από παρέμβαση του VAR. Εν τέλει, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες να παραμένουν ισόβαθμες στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Η μάχη για το στέμμα έχει ακόμη αρκετό δρόμο...

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (56' Βιδάλ), Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν (83' Φάτι).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (80' Μόντριτς), Κρόος, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ίσκο (80' Ροντρίγκο). 

H ατμόσφαιρα πριν από τη σέντρα

Τα highlights του clasico

ΚαταλονίαΡεαλ ΜαδρίτηςclasicoΜπαρτσελόναποδόσφαιρο