Αθλητισμός|19.12.2019 10:43

Clasico: Η κυριαρχία της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα και η οργή για διαιτητή και VAR! (pic+vid)

Newsroom

Προφανώς και τα παράπονα εις βάρος των διαιτητών δεν αποτελούν ελληνικό προνόμιο. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και αγγίζει ακόμη και τις... καλύτερες οικογένειες. Το ισπανικό clasico δεν έβγαλε νικητή καθώς η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα καθώς έλειψαν τα γκολ, οι μεγάλες συγκινήσεις και οι πρωταγωνιστές.

Στον απόηχο του ματς ωστόσο, οι Μαδριλένοι εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία. Με ανακοίνωσή της μετά την αναμέτρηση που έγινε στο Καμπ Νόου, η «βασίλισσα» στράφηκε κατά του διαιτητή Αλεχάνδρο Ερνάντεθ Ερνάντεθ, αλλά και του διαιτητή που ήταν στο VAR για πέναλτι που δεν δόθηκαν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μαδριλένικος Τύπος...

T

Με ανακοίνωσή της μετά την αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα η «βασίλισσα» στράφηκε κατά του διαιτητή Αλεχάνδρο Ερνάντεθ Ερνάντεθ, αλλά και του διαιτητή που ήταν στο VAR για πέναλτι που δεν δόθηκαν. 

Η κυριαρχία της Ρεάλ

Πάντως η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσει την Μπαρτσελόνα όπως καταδεικνύουν και οι αριθμοί του ντέρμπι. Η ισπανική εφημερίδα «Marca» παρουσίασε πέντε σημαντικά στατιστικά, τα οποία φανερώνουν ότι οι «μερένχες» είχαν τον έλεγχο. Αναλυτικά, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τα διπλάσια σουτ από την Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα είχε έντεκα, τέσσερα από αυτά στον στόχο, ενώ οι «μπλαουγκράνα» πέντε και δύο από αυτά είχαν κατεύθυνση προς το τέρμα.

Έξι κόρνερ κέρδισαν οι «μερένχες», τα τριπλάσια από την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε μόλις δύο. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παιζόταν στην πλευρά των γηπεδούχων. Στο 60% του ματς, η μπάλα βρισκόταν στο... γήπεδο των Καταλανών.

Επιπλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης «γέμισε» την μπάλα στην περιοχή 32 φορές, έναντι 8 των «μπλαουγκράνα». Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες επιτυχημένες πάσες, 88,3% αντί 87,2% των Καταλανών. Τέλος, οι παίκτες της «Βασίλισσας» ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας 55 φορές, ενώ οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα 51. Μόνο στην κατοχή της μπάλας υπερείχε η Μπαρτσελόνα με 52,3%.

Πηγή: SDNA

Ρεαλ ΜαδρίτηςclasicoδιαιτησίαLa LigaΜπαρτσελόναVAR