Αθλητισμός|19.12.2019 21:49

Αντετοκούνμπο vs ΛεΜπρόν για μία θέση στο... θρόνο του NBA

Γιάννης Πολίτης

Λίγες ώρες μόνο μας χωρίζουν από την πρώτη «τιτανομαχία» του Λεμπρόν Τζέιμς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (03:00/Cosmote TV). Ο «Βασιλιάς» και ο Greek Freak έχουν πάρει από το χέρι τους Λέικερς και το Μιλγουόκι αντίστοιχα θέλοντας να φτάσουν στη «Γη της Επαγγελίας». Ο Γιάννης που και φέτος στοχεύει να κατακτήσει τον τίτλο του MVP θέλει να δείξει στον ΛεΜπρόν ποιος είναι ο πραγματικός βασιλιάς του NBA. 

Ο «εξωγήινος» ΛεΜπρόν

Μάλιστα μιλώντας στα ΜΜΕ, μετά την τελευταία προπόνηση των «Ελαφιών» χαρακτήρισε «εξωγήινο» τον ΛεΜπρόν. Ένας από τους στόχους μου είναι να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο για τα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά αυτά που κάνει ο ΛεΜπρόν ενώ ετοιμάζεται να γίνει 35 στο τέλος του μήνα, ο τρόπος που κινείται και παίζει... είναι τρελό ότι το κάνει αυτό. Αλλά... είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ξέρεις. Είναι διαφορετικός, είναι εξωγήινος, οπότε... το περιμένεις κάτι τέτοιο από αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

T

Οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους

Τόσο ο Greek Freak όσο και ο «Βασιλιάς» είναι οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους.  Ο Γιάννης μετρά 31,7 πόντους, 12.8 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.2 μπλοκ. Την ίδια ώρα ο ΛεΜπρόν σκοράρει 25.9 πόντους, μαζεύει 6.3 ριμπάουντ και μοιράζει 10.6 ασίστ, ενώ έχει 26.9 στο σύστημα αξιολόγησης.

Μάλιστα ο Γιάννης φέτος έχει προσπαθήσει να βελτιώσει το σουτ από τη γραμμή του τριπόντου -αδύναμο στοιχείο του τα προηγούμενα χρόνια-, ενώ σημαντική βελτίωση έχει και μέσα στο «ζωγραφιστό» καθώς είναι πραγματικός οδοστρωτήρας.

Μπακς και Λέικερς έχουν το καλύτερο ρεκόρ

Τα «ελάφια» και οι «λιμνάνθρωποι» βρίσκονται στην κορυφή της Ανατολικής και Δυτικής Περιφέρειας αντίστοιχα. Μάλιστα και οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ σε νίκες και ήττες (24-4). Επίσης και οι δύο προέρχονται από ήττα. Και αυτό διότι οι Μπακς έτρεχαν ένα σερί 18 νικών (το ρεκόρ τους είναι 20) ενώ οι Λέικερς 14. Στο σπίτι τους τα «ελάφια» έχουν 13-2, ενώ οι «λιμνάνθρωποι» μετρούν εκτός 14 νίκες και μόλις 2 ήττες.

Ραντεβού ακόμα και στους τελικούς του NBA

Πολλοί αναλυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θεωρούν ότι Λέικερς και Μπακς εάν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει κάποια έκπληξη θα δώσουν τη μάχη των τελικών για μια θέση στο θρόνο του NBA. Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτή η πρόβλεψη οι δύο ομάδες θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια του Χιούστον, της Φιλαδέφεια, των Ράπτορς, των Σέλτικς, των Κλίπερς, αλλά και των Ντάλας Μάβερικς.

ΛεΜπρόν ΤζέιμςNBAΓιάννης ΑντετοκούνμποΜιλγουόκι ΜπακςΛος Άντζελες Λέικερς