Αθλητισμός|19.12.2019 20:07

Η πρώτη Θεία λειτουργία εκτός εκκλησίας έγινε σε γυμναστήριο (vid)

Newsroom

Θεία λειτουργία που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και μάλιστα χοροστατούντος ενός Μητροπολίτη έγινε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Η λειτουργία δεν έγινε σε κάποιον ναό ή παρεκκλήσι όπως προστάζει το τελετουργικό πρωτόκολλο της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας αλλά είναι η πρώτη που έγινε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας παρουσία αθλητών και αθλητριών του Ο.Φ.Νέας Ιωνίας που αντί για προπόνηση έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παράγοντες του ιστορικού αθλητικού συλλόγου της Νέας Ιωνίας, τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους γονείς και τους προπονητές τους.

«Δεν το πιστεύαμε»

«Δεν πιστεύαμε πως θα μπορούσε να γίνει ποτέ μία λειτουργία εκτός εκκλησίας. Σε συνάντηση που είχαμε με τον σεβασμιότατο Γαβριήλ για άλλο θέμα μου πρότεινε να κάνει λειτουργία στο γυμναστήριο μας και σε ώρα αιχμής που οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν προπόνηση. Επειδή συνήθως καλούμε κάποιον ιερέα στην αρχή της σεζόν ή στην αρχή κάθε νέας χρονιάς για να μας ευλογήσει, ο Μητροπολίτης μας είχε την ιδέα της ανοικτής λειτουργίας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από ότι μας είπε και ο ίδιος πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο σε μία προσπάθεια να δώσει ερείσματα και ενδιαφέροντα στους νέους. Ηταν καταπληκτική και διδακτική εμπειρία για όλους μας», είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ο.Φ.Ν.Ιωνίας Παντελής Χατζηιωνάννου και πρόσθεσε:

«Πήραν δυνατές απαντήσεις»

«Ο σεβασμιότατος Γαβριήλ είναι νέος άνθρωπος και πάντα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη νεολαία και τα προβλήματά της. Είμαστε πολύ τυχεροί που ανήκουμε στο ποίμνιό του. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο και συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στην τοπική κοινωνία μας. Ακόμα και παιδιά που δεν έχουν συχνή επαφή με την εκκλησία προβληματίστηκαν, ρώτησαν απορίες που είχαν και πήραν δυνατές απαντήσεις που σίγουρα θα είναι εφόδια για τη συνέχεια της ζωής τους».

Μετακόμισαν την... εκκλησία

Για τις ανάγκες της λειτουργίας χρειάστηκε να γίνει η μεταφορά εκκλησιαστικών σκευών από ναό της Νέας Ιωνίας, ιερών ευαγγελίων, αναλόγιο των ψαλτών, εικόνες αγίων, λιβανιστήρι, άμφια, χαλιά και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για τη λειτουργία. Μάλιστα εκτός από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ παρέστησαν τρεις ακόμα ιερείς και τρεις ψάλτες, ενώ ο σεβασμιότατος κοινώνησε τα παιδιά και συνομίλησε με τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους γονείς τους ενώ απάντησε σε απορίες τους γύρω από υπαρξιακά θέματα, και την ορθόδοξη εκκλησία και των δυνατών μηνυμάτων πίστης που πρεσβεύει.

«Η Εκκλησία πρέπει να πάει στους νέους»

«Η Εκκλησία πρέπει να έρθει κοντά στα παιδιά και μετά να έχουμε απαίτηση να έρθουν τα παιδιά στην Εκκλησία», τους είπε μεταξύ άλλων και τους έστειλε δυνατά μηνύματα αγάπης, προσφοράς, ισότητας και αλληλοσεβασμού.

Μητροπολίτης πρώην μπασκετμπολίστας

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας σε συνομιλία που είχε με τα παιδιά στην κοσμική του ζωή υπήρξε καλός μπασκετμπολίστας. Με καταγωγή από το Μοσχάτο και με το κοσμικό όνομα Γιώργος Παπανικολάου ο 44χρονος σήμερα Μητροπολίτης Γαβριήλ ανανέωσε το ραντεβού του με νέα λειτουργία που θα κάνει σύντομα στο ίδιο μέρος παρουσία των αθλητριών και των αθλητών όλων των τμημάτων του Ο.Φ.Ν.Ι. αλλά και άλλων συλλόγων της περιοχής.

ΣπορΜητροπολίτης ΓαβριήλΕκκλησία