Αθλητισμός|19.12.2019 23:51

Euroleague: «Μπλόκο» απ' τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για τον διπρόσωπο Παναθηναϊκό

Newsroom

Πάλεψε, προηγήθηκε με μεγάλες διαφορές, έδειξε ικανός να πάρει ένα σημαντικό διπλό μέσα στο Τελ Αβίβ απέναντι στην Μακάμπι , όμως επιπόλαια λάθη και η αδυναμία του κοντά στο καλάθι (οι γηπεδούχοι πήραν 21 επιθετικά ριμπάουντ), στοίχισαν και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην έκτη ήττα του (με 88-79) στην Euroleague.

Οι «πράσινοι» είχαν σε πολύ καλή μέρα παίκτες όπως ο Τόμας (24π.) και ο Παπαπέτρου (17 π. με 4/6 τρίποντα), μεγάλη βοήθεια έδωσαν στην άμυνα παιδιά όπως ο Παπαγιάννης κι ο Μήτογλου όμως στερήθηκαν της βοήθειας (στην επίθεση) ταλαντούχων αθλητών όπως ο Καλάθης, ο Φριντέτ κι ο Ράις που πέτυχαν και οι τρεις μαζί 20 πόντους.

Θυμίζουμε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (τον οποίο οι οπαδοί της  Μακάμπι αποθέωσαν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του) στερήθηκε των υπηρεσιών βασικών του μονάδων όπως οι: Όμρι Κάσπι, Ταρίκ Μπλακ, Νέιτ Ουόλτερς και Τζον ΝτιΜπαρτολομέο.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό. Η Μακάμπι ξεκίνησε με 0/8 τρίποντα, την ώρα που οι «πράσινοι» σκόραραν με κάθε δυνατό τρόπο «παγώνοντας» την κατάμεστη «Μενόρα Μιβταχίμ Αρένα».

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-31, ενώ λίγο αργότερα (στο 13') ο Ιωάννης Παπαπέτρου με εύστοχο τρίποντο «έγραψε» το 21-38. Κάπου εκεί οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο άρχισαν να χάνουν την συγκέντρωση τους αλλά και να ρίχνουν τον ρυθμό της προσπάθειας τους. Η Μακάμπι έδειξε μεγάλη έφεση στο ριμπάουντ, πήρε 10 επιθετικά στο ημίχρονο, ανανεώνοντας επιθέσεις, γεγονός που την βοήθησε να μπει ξανά στο κλίμα του αγώνα.

Στο τελευταίο 5άλεπτο της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επί μέρους 16-6 (με εύστοχα τρίποντα των Ουίλμπεκιν και Αβτνίγια), μειώνοντας την διαφορά στους τρεις πόντους(43-46). Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Παπαπέτρου και Τόμας στην επίθεση αλλά και χάρις την πολύτιμη βοήθεια του Παπαγιάννη (έδωσε λύσεις στο ριμπάουντ) κατάφερε να κτίσει  ξανά μια διαφορά ασφαλείας (57-67), που αποδείχθηκε «εύθραστη». Καλάθης, Φριντέτ και Ράις δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό επιθετικά.

Η Μακάμπι ισοφάρισε για πρώτη φορά στο 34' (71-71) για να ακολουθήσει ένα τρελό επιθετικό κρεσέντο και βροχή από εύστοχα τρίποντα που την έφερε μπροστά με 84-77. Κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει για τον Παναθηναϊκό που πάλεψε, έδειξε να έχει μαχητικό πνεύμα όμως αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό τόσο γιατί είναι ξεκάθαρο πως στερείται μιας ακόμη λύσης στην ρακέτα όσο και γιατί χαρισματικά του γκαρντ δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους μέρα.

Το παιχνίδι τελείωσε με την Μακάμπι να έχει μαζέψει 42 ριμπάουντ(έναντι 32 του Παναθηναϊκού) εκ των οποίων τα 21 ήταν επιθετικά!

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπράιαντ 9 (1), Γουίλμπεκιν 23 (2/3 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 7/8 βολές, 4 ριμπάουντ), Έισι 8 , Καλοϊάρο 3 (1), Χάντερ 15 , Αβντίγια 7(2), Ντόρσεϊ 16 (3/7 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα), Κοέν 5 (1), Ζούσμαν 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 24 (1), Ράις 5 (1), Παπαγιάννης 7 , Παπαπέτρου 17 (2/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/2 βολές), Βουγιούκας, Τζόνσον 3 (1), Μπράουν, Φρεντέτ 7 , Καλάθης 8 , Γουάιλι 4, Μήτογλου 4.

Μακάμπι Τελ ΑβίβμπάσκετΠαναθηναϊκόςEuroleague