Αθλητισμός|20.12.2019 09:38

Αντετοκούνμπο: «Λογικά δεν θα έπρεπε να έχω φτάσει εδώ» (vid)

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο... νέος βασιλιάς στο NBA μετά τη σπουδαία επικράτηση των Μιλγουόκι Μπακς επί των ΛΑ Λέικερς του ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο «Greek Freak» βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το τέλος του αγώνα, καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του, αλλά και στην τιτανομαχία με τον «βασιλιά» ΛεΜπρον. Ο Ελληνας σούπερ σταρ, μιλώντας στα ΜΜΕ, τόνισε πόσο ευλογημένος νιώθει για ό,τι ζει στο NBA, ενώ μίλησε και για την απίθανη συνύπαρξη με τα τρία αδέλφια του στο ίδιο γήπεδο.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να προσπαθώ να μένω ταπεινός. Εγώ και η οικογένειά μου έχουμε καταλάβει ότι λογικά δεν θα έπρεπε να έχω φτάσει εδώ. Δεν ήμουν το Νο. 1 pick, ο Αντονι Ντέιβις ήταν. Ο ΛεΜπρον ήταν. Δεν το περίμενα ότι θα αντιμετωπίζω αυτά τα... τέρατα. Είμαι απλά χαρούμενος που είμαι σ' αυτή τη διαδικασία. Είναι ευχαρίστηση να βλέπω την ομάδα μου να βελτιώνεται κι εμένα να βελτιώνομαι. Αυτό μου δίνει χαρά. Σίγουρα οι νίκες είναι σημαντικές αλλά η βελτίωση που βλέπεις σε κάνει πραγματικά χαρούμενο. Τα σουτ που έκανα σήμερα μου έδωσαν πραγματική ικανοποίηση» δήλωσε ο Γιάννης.

«Είμαστε ευλογημένοι»

Παράλληλα, μίλησε και για την κοινή παρουσία στο παρκέ με τα αδέρφια του τον Θανάση και τον Κώστα. «Είναι απίθανο. Όταν έρχεσαι σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, με όλο το ενδιαφέρον να βρίσκεται εδώ, μίντια, φίλαθλοι. Χαίρομαι πολύ που είδα τον μικρό μου αδερφό κάτω στο γήπεδο. Και του είπα: "Αυτό είναι μοναδικό". Δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε δεδομένο. Τρία αδέρφια κάτω από την ίδια οροφή, στο ίδιο παιχνίδι, στην προθέρμανση. Είμαστε ευλογημένοι και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».

Αναφορικά με το παιχνίδι ο MVP του ΝΒΑ δήλωσε: «Ξέραμε ότι θα πρέπει να παλέψουμε για 48 λεπτά, να δώσουμε μάχες, να μην τους αφήσουμε να πλησιάσουν στο καλάθι. Ηταν μια ομαδική προσπάθεια για όλο το παιχνίδι».

Για το αν ήταν μια νίκη-δήλωση από πλευράς των «ελαφιών»: «Οχι. Ηταν απλά ένα ματς που μετρά. Είναι καλό που έχουμε τώρα το καλύτερο ρεκόρ, αλλά, αν δεν συνεχίσουμε έτσι, στο τέλος αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς. Δεν θέλαμε να κάνουμε δεύτερη σερί ήττα και δεν μας ένοιαζε ποιον έχουμε αντίπαλο».

T

Γιάννης ΑντετοκούνμποΛεΜπρόν ΤζέιμςΚώστας ΑντετοκούνμποΜιλγουόκι ΜπακςNBAΘανάσης Αντετοκούνμπο