Αθλητισμός|20.12.2019 11:42

Νέα διακοπή στη δίκη για τα στημένα - Παρών ο Μελισσανίδης

Σοφία Φασουλάκη

Νέα διακοπή για τις 30 Ιανουαρίου 2020 υπήρξε την Παρασκευή (20/12) στη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, με κατηγορούμενο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλους 27, πρώην διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, καθώς και για αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος.

Η πρόεδρος Καλλιόπη Xoνδρού έκανε δήλωση αποχής, η οποία έγινε δεκτή από το συμβούλιο. Στην έδρα ανέβηκε η πρώτη αναπληρωματική δικαστής Αριστέα Τσαμαδιά, η οποία μετά την ανάγνωση μαρτύρων και κατηγορουμένων αποφάσισε να δώσει αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου καθώς ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Το «παρών» έδωσε στα δικαστήρια και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των βασικών μαρτύρων, ενώ καθοδόν για το δικαστήριο ήταν -όπως δήλωσε ο δικηγόρος του- ο Γιάννης Αλαφούζος, επίσης εκ των ουσιωδών μαρτύρων. Ακόμη, στο Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παρέστησαν από τη λίστα των μαρτύρων ο πρώην αρχιδιαιτητής Χιου Ντάλας και οι Φύσσας, Γεωργέας, Κωστούλας, Βασάρας, Κούγιας, Σάββας, Κωνσταντινέας, Καλύβας.

Κάποιοι εκ των κατηγορουμένων ήταν παρόντες και άλλοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Σημειωτέον ότι στην τελευταία συνεδρίαση, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου είχε «εκραγεί» με την απουσία ουσιωδών μαρτύρων.

ποδόσφαιροΒαγγέλης ΜαρινάκηςΔίκη στημέναΔημήτρης Μελισσανίδης