Αθλητισμός|21.12.2019 23:02

Super League 1: Πρώτη νίκη μετά την... παρέλαση, έκλεισε με χαμόγελα το 2019 ο Αστέρας

Newsroom

Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αγνοούσε ο Αστέρας Τρίπολης τη νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 1. Ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι για το 2019, διέλυσε με 5-0 την Ξάνθη χάρη σε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, ανάσανε βαθιά βαθμολογικά και έκλεισε με χαμόγελα τη χρονιά. Αντίθετα οι Ακρίτες προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν θυμίζουν την ομάδα που είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα.

Το ματς είχε μία ακόμη ιδιαιτερότητα για τους προπονητές των δύο ομάδων. Ο Αστέρας χαμογέλασε έχοντας στον πάγκο του τον Μίλαν Ράσταβατς, τον πρώην προπονητή της Ξάνθης, που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Τρίπολη. Απέναντι του ήταν ο Γιώργος Παράσχος που ήταν προπονητής του Αστέρα Τρίπολης! Στις 9 Μαρτίου στην Ξάνθη οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο 0-0, με τον Ράσταβατς στον πάγκο της Ξάνθης και τον Παράσχο στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Αυτή τη φορά τα πράγματα αντιστράφηκαν και ο Σέρβος αναδείχθηκε κινητής. 

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 13' με πλασέ του Σίτο στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Μαρτίνεθ από αριστερά. Στο 21' οι γηπεδούχοι έκαναν και το 2-0. Αυτή τη φορά ο Σίτο έγινε δημιουργός, σέντραρε από αριστερά και ο Καπίγια με κεφαλιά αμαρκάριστος από την καρδιά της άμυνας της Ξάνθης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη τα έδωσε όλα για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως στο 82' ο Λουίς Φερνάντεθ «κλείδωσε» τη νίκη. Στο 90' ο διαιτητής Βρέσκας με χρήση του VAR υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον Τέρκι με δεύτερη κίτρινη και ο Μπαράλες διαμόρφωσε το 4-0. Στο 95' ο Σουάρεθ με καρφωτή κεφαλιά από την δεύτερη ασίστ του Καπίγια έγινε ο πέμπτος διαφορετικός σκόρερ στο 5-0 του Αστέρα. 

Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε μετά από επτά παιχνίδια (μετρούσε τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες), ενώ η Ξάνθη έχει πλέον μόνο μία νίκη και συνολικά πέντε βαθμούς στα δέκα τελευταία ματς και έχει βγει από την πρώτη εξάδα. 

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Βαλιέντε (77' Μπόρχα Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Μουνάφο, Λουίς Φερνάντεθ, Καπίγια, Σίτο (60' Τασουλής), Μπαράλες (92' Δουβίκας)

ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Άμπαντ, Τεσέιρο, Μαλεζάς (66' Μουλέν), Τέρκι, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Φοσέ, Ντε Αμορίμ (46' Στάρτζεον), Ντε Λούκας (37' Μπαριέντος), Φασίδης.

Ξάνθη ΠΑΕποδόσφαιροΑστέρας ΤρίποληςSuperLeague1SuperLeague