Αθλητισμός|21.12.2019 22:27

Super League 1: «Απόρθητο κάστρο» παραμένει η Λαμία, που έβαλε τέλος στο σερί της ΑΕΚ (0-0)

Newsroom

Λαμία και ΑΕΚ έμειναν ισόπαλες χωρίς σκορ, στην αναμέτρηση που έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Η Λαμία διατήρησε το αήττητο της έδρας της, και με αυτόν τον τρόπο έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί που είχε «χτίσει» η «Ένωση», καθώς μετρούσε τρεις διαδοχικές νίκες, οι δυο εκ των οποίων είχαν έρθει με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της. Η κάθε ομάδα είχε από ένα δοκάρι, σε μια αναμέτρηση που φαινόταν πως θα κρινόταν στο γκολ, το οποίο τελικά δεν ήρθε.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με την ΑΕΚ να θέλει αλλά να μην καταφέρνει να βγει στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, παρά τις προσπάθειες των Λιβάγια και Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 5' και τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει το σουτ στη κλειστή γωνία. Στο 9' η Λαμία είχε με τη σειρά της μεγάλη ευκαιρία, με τον Τσιντώντα να αποκρούει με μεγάλη δυσκολία την απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη, και τη μπάλα να προσκρούει και στο δοκάρι.

Ο Μάσιμο Καρέρα είδε τον Ολιβέιρα να ζητά αλλαγή λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, και πέρασε στη θέση του τον Γιακουμάκη, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δεύτερη αλλαγή για την «Ένωση» καθώς ο Αλμπάνης πήρε τη θέση του Μπακάκη. Στο δεύτερο μέρος η Λαμία απείλησε στο 49' και στο 65' με τους Τιρόνε και Μπεχαράνο. Στο 79' η ΑΕΚ είχε δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Λόπες και προβολή του Γιακουμάκη. Στο φινάλε της αναμέτρησης η ΑΕΚ πίεσε για το γκολ της νίκης, χωρίς να καταφέρει να παραβιάσει την εστία της Λαμίας.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Βασιλόγιαννης (90' Μπουλούλης), Τιρόνε (73' Σάλιαγκας), Ρόμανιτς, Τουράμ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46' Μπακάκης), Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα (45' Γιακουμάκης).

ποδόσφαιροΛαμία ΠΑΕΑΕΚSuper League 1