Αθλητισμός|22.12.2019 19:58

Μπλόκο στον Ολυμπιακό από τον Βόλο σε ματς με ένταση, δοκάρια και VAR

Newsroom

Και τι δεν είχε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο: ρυθμό, φάσεις, ένταση, δοκάρια, σημαντικές επιστροφές,τραυματισμούς, διαμαρτυρίες αλλά και... VAR! Μόνο γκολ δεν είχε η τελευταία έξοδος για το 2019 των Πειραιωτών, που γκέλαραν απέναντι στην ψυχωμένη θεσσαλική ομάδα. Το τελικό 0-0 άφησε πικραμένους τους «ερυθρόλευκους» καθώς στραβοπάτησαν στη μάχη για τον τίτλο, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ (εφόσον νικήσει τον Ατρόμητο στην Τούμπα τη Δευτέρα 23/12) να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή.

Παράλληλα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Φωτιά και του επικεφαλής του VAR Ευαγγέλου για ένα ακυρωθέν γκολ του Σουντανί ως οφσάιντ στο 17' αλλά και για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σε μονομαχίες του Ελ Αραμπί με τον Φεράρι και του Μπα με τον Μουνίθ.

Μάλιστα λίγο μετά το ημίωρο, με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού, προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δύο πάγκων με αποκορύφωμα το σοβαρό επεισόδιο του Κώστα Καραπαπά με τον Αχιλλέα Μπέο (ο δήμαρχος Βόλου είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα ως διερμηνέας) στα όρια του αγωνιστικού χώρου. Το παιχνίδι διεκόπη για ένα τρίλεπτο και στη συνέχεια αμφότεροι αποβλήθηκαν.

Στο μεσοδιάστημα ο Ολυμπιακός έχασε τον Μπρούνο αλλά και τον Σουντανί (αμφότεροι ήταν διακριθέντες) με τραυματισμό, αλλά είδε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου να επιστρέφει στην ενεργό δράση έπειτα από δέκα μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο.

Αγωνιστικά, ιδίως στο τελευταίο μισάωρο, ο Ολυμπιακός πολιόρκησε την άμυνα του Βόλου, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει, είχε δύο δοκάρια με τον Ελ Αραμπί (68') και με τον Λοβέρα (72') αλλά ο αλύγιστος Βόλος άντεξε και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία στην παρθενική του παρουσία στη Super League.

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Διαμαντής, Τσίκα, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γέντρισεκ (66' Τσαούσης), Λύρατζης, Τόρες (90' Μάντζης).

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (77' Χριστοδουλόπουλος), Μπρούνο (31' Λοβέρα), Σουντανί (45' Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

ΟλυμπιακόςΒόλος ΝΠΣποδόσφαιροSuperLeague