Αθλητισμός|23.12.2019 01:15

Απίθανη Λάτσιο! Πήρε το Super Cup με νέα τριάρα στη Γιουβέντους

Newsroom

Η Λάτσιο έριξε δεύτερη... τριάρα σε μερικές μέρες στη Γιουβέντους (3-1), αυτή τη φορά στον τελικό του Super Cup Ιταλίας, το οποίο κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά. Αν πάντως... δεν υπήρχε η Λάτσιο, η Γιουβέντους θα ήταν αήττητη φέτος. Ομως, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι υπάρχει και αφού προηγουμένως τής έσπασε το αήττητο με νίκη στην Serie A, τώρα την έριξε ξανά στο καναβάτσο, στη Σαουδική Αραβία, και κατέκτησε το ιταλικό Super Cup (ήταν ο 32ος τελικός) για έκτη φορα (1998, 2000, 2009, 2017, 2019).

Νωρίς πήραν το προβάδισμα οι Biancocelesti καθώς στο 16' ο Λούλιτς έκανε πλάκα στον Ντε Σίλιο και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς κατέβασε και έστρωσε στον Λουίς Αλμπέρτο που βρήκε τη γωνία (0-1). Αν και δεν είχε καλή εικόνα, η Γιουβέντους κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Στρακόσα απέκρουσε σουτ του Ρονάλντο και ο Ντιμπάλα σε κενό τέρμα έκανε το 1-1. Για τον Αργεντινό ήταν το 4ο γκολ στη διοργάνωση και έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ.

Στην επανάληψη η Λάτσιο πήρε ξανά το προβάδισμα στο 73' όταν ο Λούλιτς με τρομερό βολέ τίναξε τα δίχτυα του Σέζνι μετά τη σέντρα του Παρόλο από δεξιά και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου με το φανταστικό φάουλ οριζόνιο-και-μέσα από τον Κατάλντι για το τελικό 1-3.

Πηγή: SDNA

ΛάτσιοποδόσφαιροΓιουβέντουςSerie A