Αθλητισμός|23.12.2019 20:33

Τα πρόβατα «κουρεύουν» τον χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Βασιλικού

Newsroom

Όταν ο Γιάννης Γόγολος έκανε την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με σκοπό να στηλιτεύσει την καταστροφή ενός γηπέδου που συνολικά δαπανήθηκαν 150.000 Ευρώ και μένει αναξιοποίητο από την τοπική κοινωνία δεν φανταζόταν πως θα γίνονταν viral.

Πρόκειται για το γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλη της Ηγουμενίτσας στο χωριό Βασιλικό, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται τα χωριά Μαζαρακιά και Αγία Μαρίνα στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας Οδού. Κατασκευάστηκε πριν 8 χρόνια με πόρους από το πρόγραμμα «Θησέας» αλλά όπως και πολλές αθλητές υποδομές της χώρας ποτέ δεν λειτούργησε οργανωμένα, ποτέ δεν είχε διοίκηση και ποτέ δεν του έγινε συντήρηση με αποτέλεσμα η επένδυση να έχει μετατραπεί σε βοσκοτόπι και να μην χρησιμοποιείται από καμία ομάδα.

«Εχει αφεθεί στην τύχη του»

«Μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν η προπονητική έδρα του Θεσπρωτικού. Από τότε που έφυγε ο Θεσπρωτικός εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Δαπανήθηκαν περί τις 150.000 Ευρώ συνολικά για να κατασκευαστεί επί δημαρχίας του Θωμά Πιτούλη που σήμερα είναι αντιπεριφερειάρχης. Γύρω στις 100.000 πήγε ο φυσικός χλοοτάπητας γιατί τότε δεν ήταν διαδεδομένοι οι συνθετικοί. Γύρω στις 20.000 Ευρώ ξοδεύτηκαν για τον υποσταθμό της ΔΕΗ και γύρω στις 15.000 για το νερό και τις αντλίες με τα μπεκ ποτίσματος του γκαζόν. Δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί πρόγραμμα και κονδύλι συντήρησης και με την ανάρτηση μου θέληση να προβάλω ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία μας και περνάει αναξιοποίητο για τα νιάτα της περιοχής μας. Τα τρία χωριά συνολικά έχουν πάνω από 500 μόνιμους κατοίκους αλλά δεν υπάρχει ομάδα που να το χρησιμοποιεί».

Αίτημα αξιοποίησης

Οπως λέει ο Γιάννης Γόγολος το θετικό από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα είναι να κινηθεί το ενδιαφέρον της τοπικής ΕΠΣ: «Από ότι έμαθα σήμερα κιόλας θα σταλεί αίτημα από την τοπική ένωση ποδοσφαίρου να το αναλάβει για να το αξιοποιήσει και να το συντηρήσει. Μίλησα και με τον πρόεδρο κύριο Καρβούνη και μου το επιβεβαίωσε πως θα στείλει αίτημα στο Δήμο».

Πρόβατα... χορτοκοπτικά

Οσο για τα πρόβατα που μπαίνουν στο γήπεδο ενώ υπάρχει περίφραξη είπε και με δώση χιούμορ: «Προφανώς κάποιος ανοίγει την πόρτα στα πρόβατα και μπαίνουν μέσα. Οταν έχει να πατήσει άνθρωπος για μήνες, όταν δεν υπάρχει κάποιος να νιαστεί επόμενο είναι να συμβούν τέτοιες καταστάσεις. Δεν μπήκαν τώρα τα πρόβατα. Εδώ και δύο χρόνια αυτό γίνεται. Μόλις μεγαλώνει το χορτάρι βάζουν μέσα τα πρόβατα και λειτουργούν ως χορτοκοπτικά».

«Να φτιάξουμε ένα ιατρείο»

Με την ευκαιρία του ζητήματος του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Βασιλικό ο Γιάννης Γόγολος που είναι και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας έκανε έκκληση για να φτιαχτούν υποδομές στα γύρω χωριά: «Προσπαθούμε να φτιάξουμε τις υποδομές και κυρίως ένα ιατρείο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των χωριών. Μακάρι μέσω του γηπέδου και των προβάτων να αναδειχτούν όλα τα αιτήματα που έχουμε για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων στην τοπική κοινωνία μας».

ποδόσφαιροΗγουμενίτσαΣπορπρόβατα