Αθλητισμός|23.12.2019 22:12

Συνάντηση Παυλόπουλου - Ζαγκλή στο Προεδρικό Μέγαρο (pics)

Newsroom

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κρύβει τη συμπάθεια του για το μπάσκετ. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν είχε αποκαλύψει πως στα νεανικά του χρόνια στην Καλαμάτα έπαιζε συχνά με τους φίλους του. Ο  Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε με χαρά στο Προεδρικό Μέγαρο τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή σε μια εθιμοτυπική συνάντηση κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Ζαγκλή για την ανάληψη της θέσης του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο προπονητής Μιχάλης Κυρίτσης. Ο Ανδρέας Ζαγκλής χάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία μπάλα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. «Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για εμένα και την Ομοσπονδία μας αυτή η συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με συνεχάρη για την ανάληψη της θέσης και τον ενημέρωσα για τα σχέδια της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στον αθλητισμό και είναι ένας άνθρωπος που εμφανώς αγαπάει και στηρίζει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης», δήλωσε ο κ. Ζαγκλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και πρόσθεσε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γνώστης της Κίνας και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον ομόλογό του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Υποδέχτηκε μάλιστα τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. Γι’ αυτό του έφερα μια μπάλα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχουμε φέρει ποτέ εις πέρας. Μπαίνουμε τώρα σε μία Ολυμπιακή χρονιά, με 4 Προολυμπιακά τουρνουά, τα οποία έχουν τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μίνι Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αν παρατηρήσετε τους ομίλους, δεν θα δείτε μόνο ομάδες από πέντε διαφορετικές ηπείρους, αλλά ομάδες υψηλού επιπέδου, που θα αγωνίζονται για μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Όταν του ζητήθηκε μια ευχή για το 2020 γ.γ. της FIBA είπε:«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά με υγεία. Περιμένουμε να δούμε κάθε μέρα περισσότερα παιδιά να χτυπάνε μια μπάλα του μπάσκετ τόσο στα κλειστά γήπεδα, όσο και στα ανοιχτά, εκεί που βρίσκεται η ψυχή του μπάσκετ».

Προκόπης ΠαυλόπουλοςFIBAΑνδρέας Ζαγκλήςμπάσκετ