Αθλητισμός|26.12.2019 09:16

Παναθηναϊκός: Δυνατό crash test τετράδας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερους από έναν λόγους να «καίγεται» για τη νίκη το βράδυ της Πέμπτης (26/12, 21.00, NovaSports 1) στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «πράσινοι» εφόσον τα καταφέρουν θα φτάσουν στο 10-6 θα διατηρήσουν σημαντικές ελπίδες ακόμη και για την τετράδα. Επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο αποτελεί το τρομερό σερί της «βασίλισσας».

Η Ρεάλ μετράει 10 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση! Η τελευταία ήττα της καταγράφηκε στις 30 Οκτωβρίου στο Μόναχο από την Μπάγερν. Εκτοτε το «τρένο» από τη Μαδρίτη δεν έχει κάνει πουθενά... στάση. Οσο για την παράδοση των δυο αντιπάλων, η «βασίλισσα» μετράει ένα εντυπωσιακό 8-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό στις τελευταίες αναμετρήσεις εκ των οποίων οι τρεις νίκες έγιναν στο ΟΑΚΑ.

«Θυμάμαι σαν να ήταν χθες, όσα έγιναν στο περσινό παιχνίδι, με το buzzer beater σουτ από το κέντρο, που μας "σκότωσε". Μετά τους αντιμετωπίσαμε και στα playoffs. Είναι μια ομάδα με ταλέντο και αθλητικότητα, που δεν υπάρχει όμοιά της στην Euroleague. Έχει μέγεθος, δύναμη και βάθος. Θα είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο και πρόσθεσε: «Σίγουρα, θα πρέπει να κάνουμε κάτι στο κομμάτι των ριμπάουντ. Μας έχουν στοιχίσει σε δύο - τρία παιχνίδια.

Δεχτήκαμε εννέα πόντους με τρία τρίποντα, ύστερα από δεύτερες επιθέσεις. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί. Ξέρω πως δεν έχουμε μέγεθος σε τρεις θέσεις. Όμως, πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί, σωματικά και ψυχικά. Αυτοί είμαστε, δεν θα ψηλώσουμε μέχρι αύριο το βράδυ. Άρα, πρέπει να κάνουμε κάτι σχετικά με το πόσο σκληρά αγωνιζόμαστε».

Ο Πάμπλο Λάσο δεν θα έχει στη διάθεση του τους Σέρχιο ΓιουλΤζέι Σι Κάρολ και Φελίπε Ρέγιες. «Οι Γιουλ, Ρέγιες και Κάρολ θα απουσιάζουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πλήρης ομάδα, που περιστρέφεται γύρω από τον Καλάθη, έχει άνεση στο σκοράρισμα και πολλούς αθλητικούς παίκτες. Το γεγονός ότι έχουν χάσει τελευταία παιχνίδι θα τους δώσει μεγαλύτερο κίνητρο. Πάμε σε ένα γήπεδο που έχουμε καλές, αλλά και άσχημες, αναμνήσεις», δήλωσε ο τεχνικός της Ρεάλ.

Το πρόγραμμα - 16η αγωνιστική

Πέμπτη 26/12

19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αρμάνι Μιλάνο, Novasports2

19.30 Αναντόλου Εφές – Μακάμπι Fox Τελ Αβίβ, Novasports3

21.00 Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης, Novasports1

21.00 Άλμπα Βερολίνου – Μπασκόνια, Novasports5

21.45 Βιλερμπάν – Χίμκι, Novasports2HD

Παρασκευή 27/12

19.00 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Ερυθρός Αστέρας, Novasports1

19.45 Φενερμπαχτσέ – Βαλένθια, Novasports3

21.30 Μπάγερν Μονάχου – Ζάλγκιρις Κάουνας, Novasports1

22.00 Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός, Novasports2

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueΡεαλ Μαδρίτηςμπάσκετ