Αθλητισμός|27.12.2019 17:05

Ολυμπιακός : «Λαβωμένος» στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Newsroom

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η αποστολή του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη(22.00, NS1) απέναντι στην φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα για την 16η αγωνιστική της Euroleague.Οι ερυθρόλευκοι, μετά τη «σφαλιάρα» που δέχθηκαν στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης χωρίς να έχουν στη διάθεση τους τον βασικό τους σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο διεθνής Σέρβος σέντερ παρέμεινε στην Αθήνα καθώς παρουσίασε οστεχονδρίτιδα στο δεξί γόνατο και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπειών. «Η απουσία του Μιλουτίνοφ είναι σημαντική για εμάς αφού αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας μας. Ρούμπιτ και Ριντ όμως έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν», δήλωσε ο Κεμζούρα που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τον Μίροτιτς:  «Δεν είναι μόνο ο Μίροτιτς. Κάθε παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι επικίνδυνος. Σίγουρα θα πρέπει να περιορίσουμε το παιχνίδι του, αλλά δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει ζημιά».

Η Μπαρτσελόνα μετράει έξι νίκες στις τελευταίες 7 αγωνιστικές(έχει ρεκόρ 12-3), διαθέτει ίσως το καλύτερο ρόστερ στην διοργάνωση(Μίροτιτς, Χίγκινς, Αμπρίνες, Ντιλέινι, Χάνγκα, Κούριτς, Τόμιτς, Ντέιβις) και θεωρείται μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στο Final 4.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με τρεις σπουδαίους Έλληνες παίκτες, τον Σπανούλη, τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη.  Έχουν πολλούς Αμερικανούς, που είναι αθλητικοί και από την περίμετρο και κοντά στο καλάθι, και έχουν τον Βεζένκοφ που αρχίζει να παίζει περισσότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, και παίζει καλά.

Έχουν ταλέντο και αθλητικότητα και παίζουν γρήγορα στην επίθεση», δήλωσε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος αναμένεται να έχει στην διάθεση του και τον Βίκτορ Κλαβέρ μετά από απουσία δυο μηνών εξαιτίας τραυματισμού. Διαιτητές του αγώνα είναι οι: Σάσα Πουκλ, Καρμέλο Πατέρνικο και Τόμας Τραβίτσκι.

Το πρόγραμμα (16η αγωνιστική)

Παρασκευή 27/12

19.00 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Ερυθρός Αστέρας, Novasports1

19.45 Φενερμπαχτσέ – Βαλένθια, Novasports3

21.30 Μπάγερν Μονάχου – Ζάλγκιρις Κάουνας, Novasports1

22.00 Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός, Novasports2

ΟλυμπιακόςEuroleagueΜπαρτσελόναμπάσκετ