Αθλητισμός|02.12.2018 18:12

Νίκος Γκάλης στο ethnos.gr: «Γιατί όχι MVP του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;»

Θοδωρής Φελάνης

Ο Νίκος Γκάλης ήταν ο υψηλός προσκεκλημένος της διοργάνωσης του Φάιναλ Φορ με αμαξίδιο που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Μάλιστα η παρουσία του μεγάλου Ελληνα καλαθοσφαιριστή, συνέπεσε με την συμπλήρωση 39 χρόνων από το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 1979 (σαν σήμερα) όταν ο Γκάλης έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Άρη σε παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή.

Ο Νικ στο περιθώριο της παρουσίας του στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου που πλέον φέρει το όνομα του («Nick Galis Hall») μίλησε στο «ethnos.gr» για το φαινόμενο «Γιάννης Αντετοκούνμπο». «Παρακολουθώ ΝΒΑ, ποτέ δεν ήμουν υποστηρικτής κάποιας ομάδας. Τα τελευταία χρόνια δεν κρύβω πως μου αρέσει να βλέπω τους Γουόριορς. Παίζουν ωραίο , γρήγορο μπάσκετ. Το απολαμβάνεις», είπε και πρόσθεσε για τον Γιάννη: «Έχει καταπληκτική πορεία. Εγώ παρακολουθώ και τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ μεγάλος ο σεβασμός που του έχουν όπως και η αναγνώριση. Ασχολούνται διαρκώς μαζί του.

Μπράβο του, αυτό που εύχομαι για τον Γιάννη είναι να συνεχίσει την δουλειά , να συνεχίσει την προσπάθεια, είναι σε μια πολύ καλή ηλικία έχει το μέλλον μπροστά του. Του ταιριάζει πολύ αυτό το στυλ μπάσκετ και βρίσκεται στο σωστό μέρος για να παίξει και να εξελιχθεί. Βλέπω κι αυτά που λέγονται για το αν μπορεί να βγει φέτοςMVP. Γιατί όχι; Μπορεί, έχει τις δυνατότητες», είπε.

Όσο για την Εθνική ομάδα: «Μπράβο στα παλικάρια για την πρόκριση τους στο Μουντμπάσκετ, μπράβο που τα καταφέραν με αυτές τις συνθήκες».

ΑρηςΝίκος Γκάληςμπάσκετ