Αθλητισμός|28.12.2019 00:00

Μέγα κάζο για τη Σίτι! Νικούσε 0-2 τη Γουλβς που έκανε την ανατροπή (3-2)! (vid)

Newsroom

Τριάντα χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος στην ιστορία της, όλοι... δουλεύουν για τη Λίβερπουλ. Τούτη τη φορά η Γουλβς έκανε δώρο στους «κόκκινους» μια ακόμη γκέλα της πρωταθλήτριας του 2019 και βασικής ανταγωνίστριας για τον τίτλο Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μολονότι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2), έπεσε θύμα μιας εκπληκτικής ανατροπής (3-2). Κάπως έτσι η Λίβερπουλ, που παραμένει αήττητη στην Premier League, έχει διαφορά 13 βαθμών από τη Λέστερ και 14 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που δεν θυμίζει σε τίποτα την περυσινή ανίκητη ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα με 98 βαθμούς!

Η Σίτι προτού καλά καλά αρχίσει το ματς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ Εντερσον στο 12'. Ο Αγουέρο έγινε... θυσία και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Μπράβο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα πάντως οι «πολίτες» δεν είχαν πρόβλημα να προηγηθούν 0-2 χάρη σε δύο γκολ του Στέρλινγκ στο 25' και στο 50'.

Για να σκοράρει ωστόσο ο Αγγλος επιθετικός στο 25', χρειάστηκε να αστοχήσει δύο φορές σε πέναλτι! Ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Στέρλινγκ αλλά το VAR έδειξε ότι βγήκε από τη γραμμή του. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε απάντηση και στη δεύτερη εκτέλεση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς ξαναστρώθηκε στα πόδια του Στέρλινγκ που σκόραρε.

Εκεί όμως που το παιχνίδι έδειχνε να τελειώνει για τη Σίτι, η Γουλβς μείωσε (1-2) στο 55' με τον Ανταμά Τραορέ. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο η ομάδα του Μάντσεστερ άρχισε να βγάζει κόπωση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι «λύκοι», που αφού έριξαν πρώτα μερικές προειδοποιητικές βολές, έφτασαν αρχικά στην ισοφάριση (2-2) στο 82' με τον Χιμένεθ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Τραορέ κι εν τέλει στην ολική ανατροπή (3-2) με τον Ντόχερτι στο 89'.

Η Σίτι προσπάθησε να διασωθεί στις καθυστερήσεις αλλά το φάουλ του Στέρλινγκ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι...

Τα highlights του αγώνα

Premier LeagueΓουλβςΜάντσεστερ Σίτιποδόσφαιρο