Αθλητισμός|29.12.2019 14:49

Τσιτσιπάς: Οι καλύτερες στιγμές σε μία χρονιά σαν παραμύθι (vid)

Newsroom

Χωρίς αμφιβολία ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το πρόσωπο του παγκοσμίου τένις για το 2019 και η ΑΤΡ δημιούργησε ένα ωραίο αφιέρωμα στον 21χρονο Ελληνα τενίστα που άλλαξε τα δεδομένα στην παγκόσμια κατάταξη.

Σπουδαίες προσωπικότητες του τένις όπως ο Μάρκος Παγδατής, ο Μαρκ Φιλιππούσης, ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς, ο Τιμ Χίνμαν μιλούν για το φαινόμενο Τσιτσιπά και αποθεώνουν τον Eλληνα τενίστα.

«Πειθαρχία και θέληση»

Προβάλλονται, επίσης, πλάνα από την προετοιμασία του στην pre-season στο Ντουμπάι, όπου δούλεψε με τον γυμναστή του από τη Mouratoglou Tennis Academy, Φρέντερικ Λεφέμπρ.

Ο γυμναστής του Τσιτσιπά αποθεώνει τον Eλληνα πρωταθλητή για την πειθαρχία και τη θέλησή του. Τον χαρακτηρίζει «ξεχωριστό αθλητή» και «ξεχωριστή προσωπικότητα», που έχει να δώσει πολλά ακόμα στο παγκόσμιο τένις.

«Θέλω το πρώτο Grand Slam»

Ο 21χρονος Ελληνας τενίστας μιλάει για τις σημαντικότερες στιγμές του από τον τίτλο του Next Gen ATP Finals τον Νοέμβριο του 2018 έως τον τίτλο του ATP Finals τον Νοέμβριο του 2019, τις διακοπές του, αλλά και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει.

Ο Τσιτσιπάς, μετά την αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές του, με κορύφωση την κατάκτηση του τίτλου στο ATP Finals για πρώτη φορά θέτει ευθέως ως στόχο τον πρώτο τίτλο του σε τουρνουά κατηγορίας Grand Slam.

Στην Αυστραλία τα αποκαλυπτήρια

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο αδελφός του Πέτρος, ο μπαμπάς του και προπονητής Απόστολος Τσιτσιπάς και ο συμπαίκτης του Μιχάλης Περβολαράκης έφτασαν στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας όπου θα αγωνιστούν στο πρώτο τουρνουά της νέας χρονιάς, το ATP Cup (3-12/1) . Έκαναν, μάλιστα. και την πρώτη τους προπόνηση εν όψει της αναμέτρησης με τον Καναδά των Ντένις Σαποβάλοφ και Φιλξ Οζέ Αλιασίμ τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/1, 02.00). Θα ακολουθήσουν οι κόντρες με Γερμανία (5/1, 9.30) και Αυστραλία (7/1, 9.30). Την ελληνική ομάδα θα συμπληρώσουν οι Μάρκος Καλοβελώνης και Αλέξανδρος Σκορίλας.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATPΣπορ