Αθλητισμός|30.12.2019 23:38

Super League: Ζητεί συνάντηση με την ΚΕΔ για να αποφευχθεί η αναβολή - Απείχε ο Ολυμπιακός

Newsroom

Ο Ολυμπιακός, που πριν από λίγες ημέρες είχε προαναγγείλει, μέσω τοποθετήσεών του, την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Super League αν δεν καταγραφούν μια σειρά από αλλαγές που θα επανέφεραν το πρωτάθλημα στην εποχή της (δικής του) «κανονικότητας», έκανε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς δεν εκπροσωπήθηκε στο δ.σ. της Super League που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12). Σε αυτό, κύριο θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από την πρόθεση των διαιτητών να απέχουν από τις υποχρεώσεις τους το πρώτο 15θήμερο του 2020.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέσω διαρροών έλεγαν χαρακτηριστικά: «Θα απέχουμε από κάθε τέτοια κουβέντα, εάν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στην ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Δεν συμμετέχουμε σε καμία φαρσοκωμωδία. Το μόνο για το οποίο θα συζητήσουμε σοβαρά, είναι το πώς έχει ξεφτιλιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν κάτι εξευτελίζεται σε τέτοιον βαθμό, δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά, εάν δεν υπάρχει συζήτηση επί της ουσίας του προβλήματος».

Ο Ολυμπιακός, που τα έχει βρει «σκούρα» στην εποχή της ισονομίας, των ξένων διαιτητών και του VAR, ψάχνει τρόπους αρχικά να δημιουργήσει εντάσεις (όπως έκανε με τις μηνύσεις στους διαιτητές της αναμέτρηση με το Βόλο) και στη συνέχεια τις συντηρεί με διάφορες κινήσεις όπως αυτή της απουσίας του από τη Λίγκα.

Στη συνεδρίαση που έγινε χωρίς τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και της Λαμίας (οι εκπρόσωποι της ομάδας της Φθιώτιδας δήλωσαν κώλυμα) αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με την ΚΕΔ προκειμένου να αρθεί η απόφαση των διαιτητών για αποχή από τα καθήκοντά τους ώστε η 17η αγωνιστική (που έχει οριστεί για τις 4-5/1) να διεξαχθεί κανονικά, ενώ τέθηκε ως ενδεχόμενο η επιλογή ξένων διαιτητών για όλους τους αγώνες.

Super League 1SuperLeagueΕΠΟΟλυμπιακός