Αθλητισμός|02.01.2020 15:29

Τσιτσιπάς έτοιμος για σερβίς στο Μπρισμπέιν: «Υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα»

Newsroom

Στις τρεις γωνιές της Αυστραλίας αρχίζει σε λίγες ώρες το ATP Cup 2020, που είναι η πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση για τη νέα χρονιά με τη συμμετοχή της ελληνικής... ντριμ τιμ, αποτελούμενη από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Αλέξανδρο Σκορίλα.

Η ελληνική ομάδα συμμετέχει στον F όμιλο που θα γίνει στο Μπρισμπέιν και θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Καναδά, ενώ στον ίδιο όμιλο αγωνίζονται ακόμα η Γερμανία και η γηπεδούχος Αυστραλία.

Στον δρόμο για το Τόκιο

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση μιας κομβικής χρονιάς για το ελληνικό τένις, της ελληνικής ομάδας που με επικεφαλής τον Στέφανο Τσιτσιπά θα προσπαθήσει για μια μεγάλη υπέρβαση και θα μετρήσει τις δυνάμεις της στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Εχουμε ξεκινήσει πολύ καλά. Εχουμε δουλέψει στο court όλοι μαζί ως ομάδα. Η χημεία μας δείχνει να είναι πολύ καλή. Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα σ' αυτή τη διοργάνωση, για πρώτη φορά. Μόλις συναντήσαμε τους ομογενείς που ζουν εδώ στο Μπρίσμπεϊν. Για μας, είναι υψίστης σημασίας να έχουμε ανθρώπους που συνδέονται μαζί μας και που έρχονται να μας υποστηρίξουν. Αυτό θα κάνει κι αυτή τη διοργάνωση τόσο ξεχωριστή» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο atptour.com.

«Είμαστε μία οικογένεια»

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στο ενθουσιώδες κοινό των ομογενών στην Αυστραλία: Είναι στην κουλτούρα των Ελλήνων. Νιώθουμε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Είμαστε σαν οικογένεια. Ξοδεύουν πολλή ενέργεια στο court για μας, δίνοντας το καλύτερο που μπορούν. Είναι ωραίο να είσαι Ελληνας. Μπορούμε να ωφεληθούμε απ' αυτό».

T

Ο  Μάρκος Καλοβελώνης είπε από την πλευρά του: «Ο Στέφανος θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να ανεβάσει το επίπεδο αυτής της ομάδας. Πάντως η δύναμη της ομάδας είναι πάνω απ΄όλα».

Ο προπονητής της ομάδας Απόστολος Τσιτσιπάς είπε: «Οι Έλληνες φίλαθλοι θα μας δώσουν μια επιπλέον ώθηση αυτές τις ημέρες. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να σταθούν δίπλα στους παίκτες».

Πρώτος ο Περβολαράκης

Πρώτος αγώνας της ελληνικής ομάδας είναι η αναμέτρηση του Μιχάλη Περβολαράκη με τον Φίλιξ Αουγκέρ Αλιάσιμ που θα αρχίσει στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής 3/1, ενώ στις 04.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντένις Σαποβάλοφ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το διπλό. Στο Περθ θα αναμετρηθούν ΗΠΑ - Νορβηγία και Ρωσία - Ιταλία και στο Σίδνεϊ Βέλγιο - Μολδαβία, Μεγάλη Βρετανία - Βουλγαρία.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:

ΟΜΙΛΟΣ F - ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ

02:00: Ελλάδα - Καναδάς
02:00: Μιχάλης Περβολαράκης - Φίλιξ Αουγκέρ Αλιάσιμ
04:00: Στέφανος Τσιτσιπάς - Ντένις Σαποβάλοφ
06:00: Διπλό

09:30: Γερμανία - Αυστραλία
09:30: Τζιαν Λέναρτ Στρουφ - Νικ Κύργιος
11:30: Aλεξάντερ Ζβέρεφ - Αλεξ ντε Μινόρ
13:30: Διπλό

ΟΜΙΛΟΣ D - ΠΕΡΘ

04:00: ΗΠΑ - Νορβηγία

11:30 Ρωσία - Ιταλία

ΟΜΙΛΟΣ C - ΣΙΔΝΕΪ

01:00 Βέλγιο - Μολδαβία

08:30: Μεγάλη Βρετανία - Βουλγαρία

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΣπορATP Μπρισμπέιν