Αθλητισμός|03.01.2020 10:30

Κακό ξεκίνημα για Τσιτσιπά και Περβολαράκη στο ATP Cup

Newsroom

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για την ελληνική ομάδα του τένις, η πορεία της στο ATP Cup του Μπρισμπέιν δεν άρχισε καλά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκαν στο μονό, ενώ η Ελλάδα έχασα και στο διπλό από τον Καναδά γεγονός που την φέρνει σε δυσμενή θέση στον 6ο όμιλο, καθώς ακολουθεί και η μάχη με τη Γερμανία του Σάσα Ζβέρεφ.

Ο Στέφανος Τσίτσιπας, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι ηττήθηκε από τον Ντένις Σαποβάλοφ με 6-7 (6), 6-7 (4) σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς και τα δύο σετ έφτασαν στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως είχε πιο καθαρό μυαλό ο Καναδός. Νωρίτερα ο Περβολαράκης δεν τα κατάφερε κόντρα στον δυνατό Αλιασίμ, ο οποίος επικράτησε άνετα με 6-1, 6-3.

Ο Καναδάς επικράτησε και στο διπλό της Ελλάδας. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε τη θέση του στον αδερφό του, Πέτρο. Ωστόσο, Π. Τσιτσιπάς και Περβολαράκης, ηττήθηκαν με 6-2, 6-3 Αλιασίμ και Σαποβάλοφ, που πέτυχαν το 3-0 επί της ελληνικής ομάδας. Η Εθνική στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στις αναμετρήσεις με τη Γερμανία, που θα διεξαχθούν την Κυριακή (5/1). Ο Στέφανος θα κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του στο ATP Cup έχοντας ως αντίπαλο τον Γερμανό Σάσα Ζβέρεφ, ενώ ο Περβολαράκης θα παίξει με τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ. 

Σημειωτέον ότι στη διοργάνωση μετέχουν 24 ομάδες και στην προημιτελική φάση εκτός από τις έξι πρώτες ομάδες των έξι ομίλων, θα προκριθούν και οι δύο καλύτερες δεύτερες, γι' αυτό κι έχουν μεγάλη σημασία όλα τα παιχνίδια.

«Είχα ενοχλήσεις»

«Είναι στον αριστερό ώμο μου, στον καρπό μου», είπε μετά την ήττα του από τον Ντένις Σαποβάλοφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πρόσθεσε: «Όταν άλλαξαν οι συνθήκες, από το Ντουμπάι εδώ, είχα κάποιες ενοχλήσεις στην πρώτη προπόνηση. Δεν αισθανόμουν καλά, για να είμαι ειλικρινής. Σήμερα ξύπνησα με λίγο πόνο στο χέρι το πρωί και είχα άγχος, διότι δεν ήξερα αν θα μπορούσα να σερβίρω, αλλά ήμουν εντάξει. Σέρβιρα καλά, καλύτερα από ό,τι θα περίμενα. Αυτό ήταν το μόνο θέμα σήμερα».

Μιχάλης ΠερβολαράκηςΤένιςATP ΜπρισμπέινΠέτρος ΤσιτσιπαςΣτέφανος Τσιτσιπάς