Αθλητισμός|04.01.2020 19:28

Βόλος και... τρόμος, πέτυχε μεγάλη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ

Newsroom

Οσο καλά έκλεισε το 2019 για τον Βόλο, άλλο τόσο καλά άνοιξε το 2020. Οι νεοφώτιστοι μετά την ισοπαλία (0-0) που πήραν στο φινάλε του προηγούμενου έτους με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, έκαναν ποδαρικό στο νέο χρόνο με νίκη (1-2) επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η θεσσαλική ομάδα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στην επίθεση μετουσιώνοντας σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε, είχε σε εξαιρετική μέρα τον γκολκίπερ Γκαραβέλη, ο οποίος κατέβασε ρολά και έβαλε πλώρη ακόμη και για τα πλέι οφ καθώς πλέον βρίσκεται σε απόσταση... βολής από την έκτη θέση.

Οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ (0-1) στο 35' με κεφαλιά του Λύραντζη έπειτα από θαυμάσια συνεργασία που είχε με τον Ντεντάκη. Ο άσος του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται ως δανεικός στον Βόλο πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά ο ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση (1-1) στο 59' με τον Νέιρα,

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Κρητικοί ήταν πιο κοντά στη νίκη, αφού όσο περνούσε η ώρα απειλούσαν ολοένα και περισσότερο, ο προπονητής Βίκτορ Μπασάντρε, στο τελευταίο του ματς στον πάγκο της ομάδας (μετά την αποχώρηση του Χουάν Φεράνδο) έκανε τη χρυσή αλλαγή στο 74' περνώντας στο γήπεδο τον Ζοάο, ο οποίος με κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 1-2. Για να φτάσει πάντως στην επικράτηση ο Βόλος χρειάστηκε τη συμβολή του γκολκίπερ Γκαραβέλη, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις: 14' Φιγκεϊρέδο, 45' Τσιλιανίδης, 60' Βαζ και 75' Στάικος.

Στις εξέδρες του γηπέδου βρισκόταν και ο Καταλανός τεχνικός Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Βόλου.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Μπράουν, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Σακόρ (7' Βαζ - 77' Μάνος), Νέιρα, Στάικος, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.

Βόλος (Μπασάντρε): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Τσίκα, Οικονόμου, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μαξ, Γκουαροτσένα (63' Μπαλογιάννης), Τόρες (87' Τσαούσης), Γέντρισεκ (74' Ζοάο).

ΟΦΗΒόλος ΝΠΣSuperLeagueποδόσφαιρο