Αθλητισμός|05.01.2020 13:49

Τσιτσιπάς: Τσίτωσε τα νεύρα του Ζβέρεφ και δήλωσε περήφανος Ελληνας (vid)

Newsroom

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχει βρει το μπελά του με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μέχρι πριν από ένα χρόνο ο Ζβέρεφ ήταν ανταγωνιστικός στις μεταξύ τους αναμετρήσεις αλλά μετά το «καμ μπακ» του Ελληνα τενίστα μέσα στο 2019 τα πράγματα άλλαξαν άρδην και ο Τσιτσιπάς μετράει σερί νικών 5-0.

T

Ο Τσιτσιπάς μετά από εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 6-1, 6-4 στο πλαίσιο των ελληνογερμανικών αναμετρήσεων για το ATP Cup που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

T

Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη του Τσιτσιπά επί του Ζβέρεφ ο οποίος στο μέσον του 2ου σετ αλλά και στο τέλος του αγώνα ήταν φανερά εκνευρισμένος και μάταια προσπαθούσε να τον συνεφέρει ο προπονητής του Μπόρις Μπέκερ.

T

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας στη διοργάνωση που γίνεται στο Μπρισμπέιν. Σε αγώνα που έγινε νωρείτερα ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε με 6-4, 6-1 από τον Γιαν Στρουφ στην πρεμιέρα της σειράς Ελλάδα - Γερμανία, που πλέον είναι ισόπαλη  στο 1-1.

T

Ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός στο 1ο σετ και με δύο μπρέικ στο 4ο και 6ο γκέιμ επικράτησε 6-1. Το ματς έγινε ντέρμπι στο 2ο σετ όπου ο Ζβέρεφ ξεκίνησε καλά και με μπρέικ στο 2ο γκέιμ προηγήθηκε 2-0. Ο Τσιτσιπάς έκανε επιστροφή και με δύο μπρέικ στο 3ο και στο 5ο γκέιμ προσπέρασε 3-2 και αργότερα 4-2 εκμεταλευόμενος το σερβίς του. Ο Ζβέρεφ δεν βρήκε απαντήσεις και ο Τσιτσιπάς πήρε την πρώτη νίκη της Ελλάδας στο ATP Cup.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο κανάλι του ATP και αναφέρθηκε στη θερμή υποστήριξη των ομογενών στην Αυστραλία και τόνισε πως «είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας»...

T

Στέφανος ΤσιτσιπάςΣπορATP CupATP Μπρισμπέιν